Aktualno OG sada Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin pokreće Plesni studio

Pučko otvoreno učilište Ogulin započinje s provođenjem novog programa – Plesni studio POU Ogulin.

Naime, u Ogulinu unatrag nekoliko godina djeca, mladi i odrasli se nisu se mogli uključivati u kontinuirane plesne aktivnosti koje promiču djelovanje plesnih formi urbanog i suvremenog sadržaja. Dijelom i zbog činjenice da u periodu od 2007. do 2019. godine zbog rekonstrukcije nije bilo moguće koristiti prostor plesne dvorane POU Ogulin. Uređenjem i puštanjem u uporabu navedenog prostora POU Ogulin, omogućeno je i pokretanje Plesnog studija ove gradske ustanove čijim će se formiranjem potaknuti djecu, mlade i odrasle na grupne plesne izvedbe, obučiti ih se osnovama plesnog izražavanja te osnovama plesnih koreografija sastavljene od urbanih i suvremenih elemenata plesa.

Članovi plesnog studija će sudjelovati u izradi i kreiranju svake plesne predstave. Na taj način sudionici će dobiti priliku progovoriti kroz plesni izričaj i moći će se približiti ostalim skupinama na socijalno inovativan način. Članovi će naučiti različite tehnike plesnih izvedbi te metodologiju rada sa skupinom što će povećati broj osoba koje će i sami moći voditi plesne probe određene skupine. Izvedbama plesnih predstava povećat će se i broj kulturnih događaja u Ogulinu.

Ovaj program temelj je za buduće voditelje kreativnih plesnih aktivnosti, a ciljevi koje se njegovom provedbom želi postići su:
– formirati plesni studio plesa
– napisati i uvježbati autorske plesne predstave suvremenog i urbanog stila,
– održati izvedbe plesnih predstava
– dizajnirati, tiskati i distribuirati promotivne materijale o plesnim predstavama,
– osposobiti najmanje 2 sudionika za Voditelja/icu plesnih tehnika.

Upisi u Plesni studio POU Ogulin traju do 15.3.2020. godine a vrše se putem poveznice koju možete pronaći ovdje.

Prijaviti se mogu sve osobe starije od 12 godina, a sudjelovanje je besplatno.

Svim prijavljenim 16. ožujka će putem elektronske pošte biti dostavljena koreografija od 90 sekundi koju će morati pripremiti za audiciju + solo točka od 90 sekundi po izboru. Audicija će se održati 28. ožujka, a početak rada Plesnog studija planiran je za 4. travanj. Stručni suradnici su educirani voditelji plesa Plesne škole Alegria.