Aktualno OG sada Ogulin

Bravo za obitelj Vuković!

U nedjelju je Sportska zajednica Grada Ogulina, uz one “redovne”  dodijelila i jedno neočekivano priznanje i to za ZA NAJSPORTSKIJU OBITELJ.  Uručena je   obitelji VUKOVIĆ iz Cerovnika!

Obitelj je to koju smo dugo vremena pokušali predstaviti  našim sugrađanima, ali su uvijek bili nekako samozatajni i prešutno se “oglušivali” na naše prijedloge da se o njima piše i govori…A zaslužili su!

Ovog puta nisu prošli nezamijećeno, a kad se ime obitelji Vuković na dodjeli prolomilo sportskom dvoranom, svi su to podržali gromoglsnim  pljeskom, a oni su ostali iznenađeni…

U obrazloženju zbog čega im se dodjeljuje nagrada stoji:
Obitelj Zorana i Kristine Vuković ima petero djece, (Luka, Lea, Rudi, Tea, Mata) od kojih su trenutačno četvero u sportu: kći Lea, svoju sportsku karijeru započela u Ogulinskom sokolu i nastavila u rukometu; sin Luka je gimnastičar, mlađi junior, višegodišnji prvak države, osvajač međunarodnih medalja te više puta proglašen perspektivnim sportašem grada Ogulina i županije; sin Rudi je također gimnastičar, državni prvak u ml.kadetima. Proglašavan je za perspektivnog sportaša grada i županije, kći Tea u predškolskoj gimnastičkoj grupi.
Vrlo važno je napomenuti da obitelj živi u Cerovniku, općina Josipdol, te svakodnevno voze svoju djecu na sportske treninge i ostale aktivnosti i do 4 sata dnevno. Za vrijeme priprema gimnastičara za državna prvenstva treninzi se odvijaju i po dva puta dnevno, a na koje djeca nisu nikada zakasnila.
Sa svojim skromnim primanjima (majka nastavnica, otac invalid) svoju djecu obitelj Vuković prati po natjecanjima, bodri i motivira.

Čestitamo obitelji Vuković i podsjećamo da je Kristina kćerka prvog načelnika bivše općine Ogulin, Rudolfa Špehara, kojeg mnogi pamte i rado ga se sjećaju. Baš kao i njegova Kristina i njena obitelj…