Aktualno OG sada Ogulin

Planirana sredstva za udruge iznose 285 tisuća kuna

Stručna služba Grada Ogulina, objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2020. godinu.Na taj način će Grad Ogulin proračunskim sredstvima podržati projekte, programe i manifestacije prijavitelja od interesa za Grad Ogulin.

Udrugama iz područja socijalne skrbi, za projekte poboljšanja kvalitete života osoba starije životne dobi, namjenjeno je ukupno 35.000,00 kuna. Za projekte ili programe udruga proizašlih iz Domovinskog rata osigurano je 80.000,00 proračunskih kuna, a ostalim udrugama na raspolaganju je 170.000,00 kuna. Ukupan okvirni iznos planiranih sredstava za projekte, koji će se raspodijeliti prijaviteljima koji udovolje uvjetima i kriterijima Poziva te podnesu najkvalitetnije prijave, iznosi 285.000,00 kn.

Najmanji ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 1.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 35.000,00 kuna. Svaka udruga na ovaj Javni poziv može prijaviti i ugovoriti najviše 4 programa/projekta, za razdoblje provedbe od 1. siječnja ove godine zaključno do 31. prosinca 2020. godine.

Na javni poziv mogu se prijaviti udruge koje, između ostalog, svoje sjedište imaju u Ogulinu. Udruge moraju biti upisane u Registar udruga, moraju posjedovati RNO broj, dostaviti dokaz o tome da su uskladile svoje statute s odredbama Zakona o udrugama te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane natječajem, odnosno Uputama za prijavitelje. Rok za podnošenje prijava istječe u četvrtak, 27. veljače 2020. godine.

Prijave se podnose u pisanom obliku na propisanim obrascima, a njih, kao i cijeli tekst Javnog poziva, možete pronaći ovdje.