Aktualno OG sada Ogulin

Više gripoznih u županiji, ali manje u Ogulinu

Šesti tjedan praćenja broja prijava oboljelih od gripe, donio je podatke o porastu broja oboljelih na području Karlovačke županije.
Naime, prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, u vremenu od 3. do 9. veljače, ukupno je 221 osoba zatražila liječničku pomoć zbog gripe. Podsjećamo, tjedan ranije oboljelih je bilo 164, a prednjačio je Ogulin, gdje je bilo evidentirano 97 novooboljelih.

Ovaj put najviše oboljelih evidentirano je u Karlovcu, njih 122. Na drugom mjestu našla se Duga Resa sa 53 oboljelih, dok ih je u Ozlju bilo 35.

Čini se kako je gripa ovaj put malo zaobišla naš grad, jer se Ogulin ovaj put našao na 4. mjestu sa 6 oboljelih. Jedan slučaj manje prijavljen je u Slunju, dok u Vojniću nitko nije zatražio liječničku pomoć zbog borbe sa gripom.

Inače, do 11. veljače u Karlovačkoj županiji ukupno su prijavljena 523 slučaja oboljelih od gripe. Ta je brojka pretpostavljamo bila i daleko veća, jer se inače mnogi ne odlučuju na traženje liječničke pomoći kako bi pobijedili gripu.