Aktualno OG sada Ogulin

Održana on line sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite

Sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite je i danas održana u proširenom sastavu. Tijekom sjednice svi članovi Stožera podnjeli su kratko izvješće o radu i stanju u svojim resorima, a, prema njihovim riječima, stanje na području našeg grada je u svim segmentima zadovoljavajuće i pod kontrolom.

Među ostalima, načelnica gradskog Stožera civilne zaštite Ivana Salopek Šumonja rekla je kako interes za propusnice ne jenjava, zahtjevi se pravovremeno obrađuju, a neopravdani se odbijaju.

Prema riječima dr. Alene Furić, stanje u ogulinskoj bolnici je zadovoljavajuće i pod kontrolom. Trenutno se u bolnici nalazi 1 suspektan pacijent i on je u izolaciji, testiran je, a rezultati uzetog uzorka bit će poznati tijekom dana. Dobra je vijest da je 11 zdravstenih djelatnika izašlo iz samoizolacije, nemaju znakove bolesti i dobrog su zdrastvenog stanja. Ukoliko, nakon novog testiranja, budu i dalje negativni na koronavirus bit će do kraja tjedna ponovno na svojim radnim mjestima.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je istakao da je stanje opće sigurnosti na našem području zadovoljavajuće, a u protekla 24 sata evidentirana su samo 2 kršenja mjera veznih uz propusnice. Policija i dalje nadzire poštivanje i provedbu mjera koje se odnose na samoizolaciju. Trenutno je na našem području tim mjerama obuhvaćeno 40 do 50 osoba, a slučajeva kršenja nije bilo.

Izvješća ostalih članova ogulinskog Stožera mogla bi se svesti pod jedan zajednički nazivnik – sve se odvija prema planu i bez ikakvih poteškoća.

Svi članovi prihvatili su prijedlog gradonačelnika Dalibora Domitrovića da se on line sjednice ubuduće održavaju svakog ponedjeljka u 14 sati, a ukoliko situacija to bude nalagala sjednica će biti sazvana i ranije.