Aktualno OG sada Ogulin

I danas zasjedao ogulinski Stožer civilne zaštite

Danas je održana kratka on line sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina. Sjednica je sazvana zbog preporuke Vatrogasne zajednice Karlovačke županije da jedinice lokalne samouprave razmotre uvođenje Odluke o zabrani svakog spaljivanja na otvorenom prostoru, o čemu odluku donose Stožeri civilne zaštite.

Neposredno prije razmatranja ovog prijedloga, dr. Alena Furić je članove Stožera izvjestila o trenutnom stanju u ogulinskoj bolnici. Podsjetivši nazočne članove da je jučer na našem području kod djeteta starog godinu i pol potvrđena zaraza koronavirusom, dr. Furić je istakla kako se na odjelu pedijatrije privodi kraju dezinfekcija prostorija. Sve ostale službe bolnice funkcioniraju bez poteškoća, a, kako bi najmlađi pacijenti mogli dobiti kvalitetnu zdravstvenu skrb, ostvarena je suradnja sa ogulinskim Domom zdravlja te sa pedijatrima Opće bolnice Karlovac, u koju će na bolničko liječenje, ukoliko se ukaže potreba, biti preveženi potencijalni najmlađi pacijenti. Dr. Alena Furić je zaključno istakla da u ogulinskoj bolnici nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja Zlata Kurelac rekla je da je uveden dvosmjenski rad pedijatrijske ambulante, dok je pedijatrica, dr. Boban, preuzela naredna 3 dana obavezu odrađivanja noćnog dežurstva u ogulinskom OHBP-u.

Na kraju on line sjednice usvojena je preporuka županijske Vatrogasne zajednice, pa je gradonačelnik Dalibor Domitrović donio Odluku o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom na području Grada Ogulina. Kako se navodi, ova odluka je donesena jer postoji potencijalna opasnost od izbijanja velikih požara na otvorenom prostoru i to radi vrlo suhog vremenskog perioda i suhe vegetacije.
Nadzor nad provedbom ove Odluke obavljat će djelatnici PP Ogulin i Područne vatrogasne zajednice Ogulin. U obavljanju nadzora navedenim službama, dužne su po njihovom zahtjevu pomoć pružati osobe ovlaštene za kontrolu provedbe propisanih mjera zaštite od požara, djelatnici pravnih osoba koje gospodare šumama, članovi vatrogasnih postrojbi i komunalni redari.

Očekuje se da će istu ovakvu odluku uskoro donijeti i načelnici susjednih nam općina.

Iako je bilo najavljeno da će se redovite sjednice ogulinskog Stožera civilne zaštite održavati ponedjeljkom u 14 sati, slijedeća će ipak biti održana u utorak u isto vrijeme. Razlog tome su uskršnji blagdani. Ukoliko za to bude potrebe sjednica će biti zakazana i ranije.