Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan ugovor za rekonstrukciju Vatrogasnog doma u Turkovićima

U Velikoj dvorani gradske vijećnice Grada Ogulina upriličeno je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji Vatrogasnog i društvenog doma u naselju Turkovići Ogulinski.

Dio je to projekta “Rekonstrukcija vatrogasnog i društvenog doma u naselju Turkovići Ogulinski” koji je financiran putem EU fondova, točnije putem podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Svoje potpise na ugovor stavili su, uime Grada Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović i Zlatko Gračanin, direktor zagrebačke tvrtke Montel, kao najpovoljniji ponuditelj.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,3 mil. kn sa PDV-om, od čega je 85% sredstava financirano iz EU fondova.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Dalibor Domitrović je istakao da će u roku od 20 dana izvođač radova biti i službeno biti uveden u posao.
“Tvrtka s kojom smo danas potpisali ugovor nam je već poznata jer upravo radi na izgradnji novog ogulinskog dječjeg vrtića na Svetom Petru, suradnja je odlična i izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim tijekom radova. Ovo smatram svojevrsnom metodom borbe protiv nadolazeće gospodarske krize. Ovo je nastavak rada na gradskim investicijskim projektima kojima su ozbiljno pristupili od trenutka dolaska na vlast. Projekti, rad i disciplina – tako ćemo i nastaviti, nećemo posustati!” – poručio je kratko i jasno gradonačelnik.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio niti direktor tvrtke Montel d.o.o. Zlatko Gračanin. Direktor tvrtke ne očekuje da će cijela ova situacija vezana za borbu protiv koronavirusa utjecati na tijek izvođenja radova, niti na rokove njihova dovršetka, kako na novom dječjem vrtiću tako i na projektu rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima.

Radom na ovom projektu bit će dan obol borbi protiv nadolazeće recesije na lokalnoj razini, jer je dio zaposlenika tvrtke Montel d.o.o. upravo sa našeg ogulinskog područja. Prema riječima direktora Gračanina, punih 26 godina, točnije od prvog dana njenog postojanja, za ovu tvrtku radi upravo Ogulinac, ali i još 12 radnika sa našeg područja.
“Svi su zaposleni na neodređeno radno vrijeme, oni su već danas na gradilištu na Sv. Petru gdje radimo na projektu izgradnje ogulinskog dječjeg vrtića” – poručio je direktor.
Zlatko Gračanin je napomenuo da su tijekom godina surađivali i sa kooperantima sa našeg područja. Tako je već za potrebe izvođenja rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima sa ogulinskom tvrtkom GTM Gavan d.o.o. sklopljen ugovor za nabavu betona i nasipnog materijala.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je na samom kraju napomenuo da projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima donosi sa sobom i otvaranje 3 nova radna mjesta.

Okončanje radova na rekonstrukciji doma u Turkovićima očekuje se kroz narednih 11 mjeseci.