Aktualno OG sada Ogulin

Vikend na ogulinskom području je protekao mirno

Produženi blagdanski vikend protekao je na ogulinskom području mirno, bez poteškoća i kršenja mjera Stožera civilne zaštite RH. Zaključak je to sa danas održane on line sjednice Stožera civilne zaštite grada Ogulina.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je na samom početku istakao da je na našem području epidemiološka situacija povoljna, što je potvrdila i dr. Alena Furić iz ogulinske bolnice. Napomenula je da u našoj bolnici nema zaraženih, niti suspektnih pacijenata. Ogulinska pedijatrija je i dalje zatvorena, sukladno odluci epidemiologa, a zdravstveni djelatnici ovog odjela će tijekom tjedna ostati u samoizolaciji. Odjel pedijatrije bi, prema najavama, trebao biti otvoren u ponedjeljak. Dr. Furić je članove Stožera izvijestila da je u ogulinskoj bolnici napravljena još jedna infektološka ambulanta, a sa ciljem sprječavanja proboja zaraze u zdravstveni sustav. Po uputi Ministarstva zdravstva, svi pacijenti kojima je nužna hemodijaliza, a štićenici su domova za starije i nemoćne, premješteni su u bolnicu.

Prema riječima načelnice ogulinskog Stožera Ivane Salopek Šumonje, Stožer je uputio nove postrožene upute svim pružateljima usluga koji skrbe o starijima i nemoćnima. Pridržavanje novih uputa nužno je, kako je istakla, da bi se spriječio proboj koronavirusa među populacijom koja je najugraženija i nalazi se upravo u umirovljeničkim domovima ili u udomiteljskim obiteljima. U kontaktu je i sa ravnateljicom ogulinskog Doma za starije i nemoćne biskup “Srećko Badurina”, a trenutno stanje je zadovoljavajuće.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je rekao da je iza nas miran vikend. Policija i dalje nadzire provedbu mjera koje je odredio Stožer civilne zaštite RH. Prema njegovim riječima, mjerama samoizolacije na našem području je trenutno obuhvaćeno 65 osoba i te se mjere uglavnom poštuju. Dvije osobe zatečene su bez propusnica, a zabilježen je i 1 slučaj kada je pravna osoba prekršila odluku o privremenoj obustavi rada.

U ogulinskom Domu zdravlja problema nema, u gradskim tvrtkama je stanje uobičajeno, a niti na područjima okolnih općina nema poteškoća.

Direktorica SKG-a Sanja Tomić je, između ostalog, rekla da će sutra ponuda na tržnici biti obogaćena presadnicama koje će prodavatelji nuditi iz kombija, a u radu će se strogo pridržavati svih propisanih mjera socijalnog distanciranja. Rekla je da su djelatnici ove gradske tvrtke učinili sve kako bi sugrađani na siguran i mjerama propisan način mogli obaviti kupnju na tržnici.

Gradonačelnik Domitrović poručio je i da je Grad Ogulin pripremio 30 paketa koji će biti podijeljeni najugroženijim sumještanima.

Sljedeća on line sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina zakazana je za ponedjeljak u 14 sati. Ukoliko to situacija bude nalagala bit će sazvana i ranije.