Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskom Domu za starije i nemoćne poduzete sve mjere za zaštitu zdravlja štićenika

Stanje u ogulinskom Domu za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina je zadovoljavajuće i pod kontrolom, a zaraženih koronavirusom nema. Doznali smo to od ravnateljice Nataše Vučković Ivošević, koja je gostovala u programu Radio Ogulina.

Prema njenim riječima, u ovoj ustanovi sve nužne mjere prevencije nastanka i širenja zaraze korornavirusom poduzete su na vrijeme, još u veljači, a poštuju se i primjenjuju svi naputci Stožera civilne zaštite RH, čiji je rad pohvalila. Pohvalila je i suradnju s načelnicom ogulinskog Stožera civilne zaštite Ivanom Salopek Šumonja, s kojom je u gotovo svakodnevnom kontaktu.

Nataša Vučković Ivošević istakla je da je prvenstveni cilj zaštita zdravlje štićenika i djelatnika Doma, koji su se zajedničkim snagama prilagodili novonastaloj situaciji. Djelatnici Doma pružaju svakodnevnu psihosocijalnu podršku svojim štićenicima.

Dnevna rutina u Domu se posljedično promjenila, a, sukladno naputcima Stožera, štićenici ne izlaze van prostorija ustanove, zabranjene su i posjete, pa sa svojom rodbinom štićenici komuniciraju telefonskim putem, ili putem video poziva.

Higijena i dezinfekcija prostorija ustanove se pojačano provode, a dezinfekcijskih sredstava imaju dovoljno jer su se na vrijeme pripremili. Tijekom jučerašnjeg dana, u ogulinski Dom za starije i nemoćne stigla je donacija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije koja je sačinjena od 400 komada rukavica te 100 komada zaštitnih maski.