Aktualno OG sada Ogulin

Sljedeća sjednica ogulinskog Stožera mogla bi biti fizičkog karaktera

Danas je održana možda posljednja online sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite, jer, ukoliko epidemiološka situacija i dalje ostane povoljna, sljedeća sjednica bi trebala biti fizičkog karaktera.

Nazočne članove uvodno je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović izražavajući zadovoljstvo zbog odlične epidemiološke situacije na našem području, ali i šire.
Načelnica Stožera Ivana Salopek Šumonja članove je ukratko izvijestila o 3. valu popuštanja epidemioloških mjera, zahvaljujući kojima su otvoreni ugostiteljski objekti, odgojno-obrazovne ustanove, a do 40 osoba može se okupljati na javnim površinama.

Tijekom sjednice, između ostalog, razmatrala se i mogućnost stavljanja van snage Odluke o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru, a konačna odluka bit će poznata uskoro, točnije nakon konzultacija s županijskim Stožerom civilne zaštite.

U ogulinskom Domu zdravlja stanje je zadovoljavajuće, rade sve ambulante, a za preglede je i dalje nužno osigurati termin putem telefona.

Prema riječima ravnatelja dr. Josipa Zorka, stanje u ogulinskoj bolnici je dobro, a u korona izolaciji danas se nalaze dva suspektna pacijenta koja su testirana na koronavirus. Jedan nalaz je stigao negativan, dok se rezultat drugog još čeka.
Inače, u bolnici se nalazi 48 ležećih pacijenata, a isto toliko pregleda je odrađeno danas.

Direktorica SKG-a Sanja Tomić osvrnula se na rad tržnice protekle srijede. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, a i građani su se pridržavali svih naputaka i preporuka. Napomenula je da je, zahvaljujući relaksaciji, mjera sada omogućena organizacija pogreba kojima smiju nazočiti članovi obitelji, a ne, kao što je to bio donedavno slučaj, uže obitelji.

Sve je u redu i u ogulinskoj tvrtki Vodovod i kanalizaciji. I dalje su u samom centru grada u tijeku radovi na sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu. Krajem ovog ili najkasnije početkom sljedećeg tjedna radovi će biti preseljeni na raskrižje kod Hačka.

Stanje je dobro i na području okolnih općina.