Aktualno OG sada Ogulin

Prošla godina je bila uspješna za ogulinski Savjet mladih

Čitav niz aktivnosti tijekom protekle godine odradili su članovi Savjeta mladih Grada Ogulina. Vidljivo je to iz godišnjeg Izvješća o njihovom radu, a kojeg su podržali gradski vijećnici na posljednjoj 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, održanoj 1. lipnja.

Tijekom 2019. godine tako su, u svom punom sastavu, održali 6. redovnih sjednica tijekom kojih su se donosile odluke, planovi i zaključci o svim provedenim aktivnostima koje su prethodno zajednički dogovorene i predložene u Planu rada za 2019. godinu. Aktivirane su i oformljene radne skupine koje su se u svom radu bavile različitim područjima, a jedna od njih je ona koja je polučila odličnu suradnju sa članovima Savjeta mladih Općine Josipdol.

Tijekom prošle godine ogulinski Savjet mladih organizirao je između ostalog predavanja, tribine i radionice, kako za mlade tako i za građanstvo. Podsjećamo, da je svakako jedno od najposjećenijih bilo predavanje, održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin, pod nazivom “Pole, pole”, a održala ga je dr. dentalne medicine Danira Štimac koja je sa sugrađanima podijelila svoja osobna iskustva iz humanitarne misije u Tanzaniji. Ova vrijedna ekipa tijekom srpnja stala je i iza organizacije Riječnog kina, pa smo imali priliku uživati i u kinu na otvorenom u dvorištu Frankopanske kule. Upriličili su i obilježavanje Dana mladih, kao i Dan otvorenih vrata Savjeta mladih Grada Ogulina. Ostvarena je i suradnja s Integrativnim centrom mentalnog zdravlja, zahvaljujući kojoj su školarci imali priliku, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, poslušati predavanje dr. Igora Salopeka pod nazivom “Reći ne, ne znači biti manje cool”. U organizaciji takvih događanja i aktivnosti ostvarili su i osnažili suradnju sa relevantnim gradskim ustanovama institucijama, kao i sa dijelom organizacija civilnog društva.

Osim toga, aktivno su sudjelovali i u radu Gradskog vijeća te Vijeća za prevenciju Grada Ogulina kako bi se mogao čuti i glas mladih prilikom donošenja važnih odluka, ali i kako bi se spriječile moguće neželjene aktivnosti mladih.

Putem svoje Facebook, ali i Instagram stranice svim zainteresiranim pratiteljima dijelili su sadržaje vezane u razna događanja u našem gradu, a fokus je bio i na sadržajima od koristi i interesa za mlade u lokalnoj zajednici. U tom smislu nastavljena je i suradnja s lokalnim medijima, pa su, između ostalog, bili i gosti u našem programu.

Članovima Savjeta mladih želimo puno uspjeha u njihovom daljnjem radu, te puno dobrih projekata i aktivnosti. (radio-ogulin.hr)