Aktualno OG sada Ogulin

Od sutra će biti omogućene posjete pacijentima ogulinske bolnice

Posjete bolesnicima, koji se nalaze na liječenju u ogulinskoj bolnici, biti će dozvoljene od ponedjeljka, 15. lipnja, uz pridržavanje posebnih epidemioloških mjera preporučenih od strane HZJZ – poručila je zamjenica ravnatelja dr. Helena Hlavač.

Svi posjetitelji će na ulasku u bolnicu morati proći trijažu koje provodi educirano medicinsko osoblje (mjerenje tjelesne temperature, uzimanje epidemiološke anamneze, ispunjavanje obrasca). U slučaju da tjelesna temperatura prelazi 37,2 stupnja C ,posjetitelji neće moći ući u bolnicu. Posjetitelji uz pratnju medicinske sestre odlaze u planiranu posjetu uz dezinfekciju ruku pri ulasku i izlasku s odjela.
Predviđeno vrijeme posjeta je radnim danom i danima vikenda od 15 -17 sati, s tim da se preporučuje da pacijentu u posjetu u jednom danu dođe jedna bliska osoba te da se ne zadržava duže od 15 minuta, izuzev posjeta na dječjem odjelu gdje se uzimaju u obzir specifičnost dobi i potrebe pojedinog djeteta. U bolesničkoj sobi ne mogu istovremeno biti posjete od više bolesnika, već je taj broj ograničen na jednu posjetu. Iz ogulinske bolnice ujedno napominju da je obavezno nošenje maske za sve posjetitelje !

“Molimo sve posjetitelje našim bolesnicima da poštuju upute medicinskog osoblja te da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.” – poručili su iz ogulinske bolnice.