Aktualno OG sada Ogulin

Udruga veterana 143. brigade HV-a održala godišnju Skupštinu

Sinoć  je u prostorijama Udruge veterana 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin održana redovita skupština ove ogulinske udruge. Skupština je održana u nazočnosti 32 člana, a nazočili su joj i gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik Odbora za branitelje Grada Ogulina Renato Glavaš.

Radilo se o redovnoj Skupštini Udruge, koja je sadržavala 8 točaka dnevnog reda. Nakon izbora radnih tijela Skupštine, izvješće o radu, za razdoblje od veljače 2019. do dana održavanja Skupštine, podnio je predsjednik Udruge Milan Poljak, koji je istaknuo da su članovi Udruge veterana 143. brigade HV-a sudjelovali u obilježavanju svih važnih datuma iz novije hrvatske povijesti, ali i u manifestacijama od značaja za grad Ogulin i Karlovačku županiju. Tako su članovi Udruge, između ostalog, nazočili i otvorenju Trga Petra Stipetića u našem gradu. Tijekom spomenutog razdoblja, održano je 13 sjednica Izvršnog odbora Udruge, a Milan Poljak pohvalio je suradnju sa gradonačelnikom Domitrovićem, gradskim tijelima, ustanovama institucijama, ali i udrugama civilnog društva. Zahvaljujući Gradu Ogulinu i pomoći gradonačelnika Domitrovića, tijekom proteklih mjeseci Udruzi su dodijeljene i nove prostorije u kojima danas djeluju.
Svoj financijski položaj nastojali su popraviti javljanjem na otvorene javne pozive za dodjelu sredstava od strane Grada Ogulina, kao i Karlovačke županije, u čemu su i uspjeli. Milan Poljak istako je i donaciju informatičke opreme koja je stigla iz Ministarstva branitelja, a njome je dodatno unaprijeđen njihov rad.

U nastavku Skupštine, izvješća o radu podnijeli su tajnik, rizničar, Sud časti i Nadzorni odbor Udruge, a sva su redom prihvaćena.

Prigodnim govorom, potom je nazočne članove pozdravio gradonačelnik Domitrović, upućujući riječi pohvale za njihov rad.