Aktualno OG sada Ogulin

Zahvalnice i proglašenje pobjednika

Unatoč tromjesečnoj stanci, uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, projekt „Recikliraj za bolje sutra“ polako ulazi u završnu fazu. Podsjećamo, radi se o projektu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, kojeg zajedničkim snagama provode Grad Ogulin i Općina Plaški. Projekt je u 85%-nom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

U sklopu projekta, između ostalog, organizirano je i provedeno 70 radionica za djecu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području grada Ogulina te općine Plaški. U suradnji s osnovnim školama, na području grada Ogulina i općine Plaški, organizirano je i provedeno natjecanje u izradi predmeta od otpadnog materijala.

Jučer je, u prostorijama velike dvorane Grada Ogulina, upriličena i podjela zahvalnica za sudjelovanje u projektu „Recikliraj za bolje sutra“. Okupljene je uvodno pozdravila Anamarija Garašić Severinac iz udruge Turbina promjena, koja je provodila spomenute radionice, a potom se voditelj projekta Igor Trbović ukratko osvrnuo na dosad odrađene projektne aktivnosti. Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja uručila je zahvalnice za sudjelovanje u projektu predstavnicima osnovnih i srednjih škola grada Ogulina, dok će ogulinskom vrtiću i školi u Plaškom one biti dostavljene poštom.

Ovom prigodom nagrađen je i pobjednički rad, u sklopu natjecanja izrade kreativnih predmeta od otpada. Zahvaljujući online glasanju, na održanom natjecanju pobijedio je rad učenika 2a razreda i polaznika kreativne radionice Osnovne škole „Ivane Brlić – Mažuranić“, pod nazivom „Cvjetna košarica“. Rad je izrađen pod mentorstvom učiteljice Alemke Lovnički i voditeljice radionica Danice Blašković, a izrađen je od rabljenih najlonskih čarapa i žice. Pobjednici su nagrađeni spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada te komposterom zapremine 320 litara, pa će i dalje u praksi moći učiti o održivom gospodarenju otpadom. Inače, preostale pristigle radove na ovaj natječaj možete pronaći i pogledati na Facebook stranici projekta “Recikliraj za bolje sutra”.