Aktualno OG sada Ogulin

Udruga “Radost” započela provedbu novog projekta

Na temelju Odluke o raspodjeli sredstava Proračuna Grada Ogulina, po Javnom pozivu za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2020.godinu, Udruga Radost nedavno je potpisala sa Gradom Ogulinom Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta pod nazivom „Podrškom do stabilizacije“.

U Udruzi “Radost”, održan je i prvi radni sastanak na kojem je bilo govora o provedbi ovog projekta, a sastanku je nazočila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja.
Tom je prigodom voditeljica projekta Sofija Maravić upoznala je zamjenicu gradonačelnika s provedbom i ciljem projektnih aktivnosti.

Provedba projekta „Podrškom do stabilizacije“ službeno je započela 1. lipnja, a projektne aktivnosti provodit će se do kraja ove godine, odnosno 31. prosinca. Glavni cilj provedbe projektnih aktivnosti je jačanje ljudskih resursa u udruzi koji su nužni za pružanje potrebnih informacija, pomoći i podrške članovima i njihovoj obitelji ne samo u ostvarivanju njihovih prava, već i u smislu njihove integracije u životne tokove lokalne zajednice kroz rad i druženja u radionicama, koje se svakodnevno odvijaju u udruzi.

Zahvaljujući ovom projektu udruga je osigurala 15.000,00 kuna, a sredstva će biti iskorištena za zapošljavanje tajnice udruge na dva radna sata.

Održivost ovakvih rezultata može se ostvariti samo sustavnim i predanim radom za što će Udruga nastojati osigurati potrebna materijalna sredstva putem ovakvih natječaja. Takvim pristupom namjera im je ojačati, između ostalog, ljudske resurse koji su prijeko potrebni ne samo radi jačanja kvalitete usluga članstvu, već i radi jačanja i osnaživanja položaja osoba s invaliditetom uopće.