Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Stožer uveo ponovno neke stare mjere

Obzirom na epidemiološku situaciju, prije podne je održana i online sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina. Obzirom da je ogulinski gradonačelnik Domitrović pozitivan na koronavirus, te da je mjerama samoizolacije obuhvaćena i njegova zamjenica, koja je ujedno i načelnica ogulinskog Stožera, Ivana Salopek Šumonja, novim privremenim načelnikom Stožera civilne zaštite grada Ogulina imenovan je pročelnik ogulinske Stanice HGSS-a Mladen Porubić.

Gradonačelnik Domitrović je uvodno poručio da se i dalje osjeća dobro te da radne zadatke obavlja online te putem telefona, kao i ostali njegovi suradnici i djelatnici gradske uprave koji se nalaze u samoizolaciji.

Naglasio je kako iz županijskog Stožera civilne zaštite nisu zaprimili nikakve nove naputke i mjere postupanja. Međutim, ogulinski Stožer donio je odluku da se na narednih 15 dana zabrani ulazak posjetiteljima u sve gradske ustanove. Direktori gradskih tvrtki dobili su nalog da organiziraju njihov rad na epidemiološki najprihvatljiviji i najbolji način. Preporuka je da se rad zaposlenika osigura u odvojenim timovima, kao što je bio i slučaj u proljeće. I dalje će za građane biti otvorene blagajne ogulinskog Vodovoda i kanalizacije te SKG-a, ali prilikom ulaska bit će nužno nošenje maski i dezinfekcija ruku te poštivanje razmaka.

Vrata gradske uprave danas nisu bila otvorena za građane, jer su djelatnici HZJZ vršili dezinfekciju svih prostorija, a djelatnici uprave su poslani svojim kućama. Gradska uprava bi trebala normalno s radom započeti u ponedjeljak. Građane će na ulazu dočekati postavljena sredstva za dezinfekciju obuće, bit će obavezno nošenje zaštitnih maski i korištenje dezinficijensa, a na ulazu će se svima mjeriti temperatura. Važno je napomenuti da će onima bez maski i sa povišenom tjelesnom temperaturom biti onemogućen ulazak u prostorije gradske uprave.

Ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko je rekao da je stanje u bolnici dobro, te da se u COVID izolaciji trenutno nalaze 2 pacijenta. Među zaraženim osobama je i jedan zaposlenik ogulinske bolnice, pa su poduzete sve potrebne mjere predostrožnosti, uslijed čega je i još jedan zaposlenik stavljen pod mjere samoizolacije. Svi operativni zahvati, koji su bili zakazani za slijedeći tjedan, se odgađaju. Dr. Zorko je dodao da je tijekom jutra u našoj bolnici uzeto još 30 uzoraka za analizu, a rezultati bi trebali biti poznati kasno večeras ili tijekom sutrašnjeg dana.

Ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac je izvjestila članove Stožera da je stanje u ovoj ustanovi pod kontrolom, te da svi pacijenti prilikom ulaska obavezno moraju nositi zaštitnu masku.

Naglasivši da je i dalje stalno na raspolaganju, na samom kraju sastanka Stožera gradonačelnik Domitrović je izrazio nadu da će doći do poboljšanja situacije te da će vikend proteći mirno.