Aktualno OG sada Ogulin

Otkazana završna konferencija projekta “Recikliraj za bolje sutra”

Cijela ova situacija poremetila je, između ostalog, i održavanje završne konferencije projekta ”Recikliraj za bolje sutra”. Konferencija se trebala održati jučer u 12 sati u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, ali je otkazana zbog novonastale situacije uzrokovane činjenicom da je nekoliko zaposlenika Grada Ogulina pozitivno na koronavirus, a nekolicini zaposlenika, uključujući i voditelja projekta, određena je mjera samoizolacije.

S obzirom da je provedba ovog projekta treba biti i službeno okončana 23. srpnja, završna konferencija, obzirom na novonastale objektivne okolnosti, neće niti biti održana u planiranom i najavljenom obliku. O svemu je obavješteno i nadležno provedbeno tijelo. Stoga će prezentacija cjelokupnog projekta i njegovih aktivnosti biti dostupna online, na mrežnoj stranici projekta “Recikliraj za bolje sutra”.

Podsjećamo,  projekt “Recikliraj za bolje sutra” je zajednički projekt Grada Ogulina i Općine Plaški koji je za cilj imao doprinijeti pozitivnim promjenama u sustavu gospodarenja otpadom, a kroz provedbu izobrazno – informativnih aktivnosti.

Kroz nepune dvije godine trajanja projekta provedene su sljedeće aktivnosti: izrada internet stranice i otvaranje profila na društvenim mrežama; tisak promotivnog materijala (letci, brošure, plakati, naljepnice za kontejnere, slikovnice i bojanke za djecu); radionice za djecu; javne tribine i radionice za građane; natjecanje za osnovne škole; obilježavanje događaja; banneri projekta; radijske emisije i spotovi.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 498.040,00 kuna, a od toga su bespovratna sredstva: 423.334,00 kuna.  Naime, EU je sufinancirala 85% od ukupnog iznosa, a Grad Ogulin 15% (od čega Općina Plaški 30%).(fotoilustracija)