Aktualno OG sada Ogulin

Ribar: “Došli smo pružiti podršku Ogulincima”

Danas je ispred ogulinske bolnice održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite. Načelnik Josip Ribar uvodno je poručio da situacija nije dramatična, te da su svojim dolaskom željeli pružiti podršku Ogulincima. Trenutno je na području Karlovačke županije 35 osoba zaraženo koronavirusom, od toga 18 u Ogulinu, 12 u Karlovcu, 3 u Slunju, te 2 u Dugoj Resi. Mjerama samoizolacije obuhvaćeno je ukupno 89 osoba. Ribar je podsjetio da je od danas obavezno nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, te trgovinama, a dužni su ih nositi  i zaposlenici u ugostiteljskim objektima, koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela i pića. Na snagu je stupila i obaveza prijave skupova koji broje više od 100 sudionika, a potrebno ih je najaviti pozivom Centru 112. U tom smislu obvezom je postalo i pisanje evidencije sudionika takvih skupova koja treba sadržavati njihove osobne i kontakt podatke.

U nastavku je ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko, između ostalog, rekao da se u posljednjih 10-ak dana u bolnici dnevno napravi od 15 do 30 testova na COVID-19. Jučer je tako testirano 14 osoba, svi pristigli nalazi su negativni, a danas je napravljeno još 25 novih testiranja. Rezultati će biti poznati večeras, ili sutra tijekom dana. Među oboljelima s ogulinskog područja su i dva djelatnika ogulinske bolnice, a dr. Zorko kaže da su učinjene sve potrebne mjere kako bi se osigurao neometan i siguran rad bolnice. S obzirom da je zaražena i djelatnica kuhinje, učinjena je dezinfekcija prostorija, na posao je vraćeno osoblje koje se nalazilo na godišnjem odmoru, a hrana se pacijentima, između ostalog, osigurava uz pomoć jednog ogulinskog ugostiteljskog objekta.

Prisutnim novinarima obratio se i privremeni načelnik ogulinskog Stožera civilne zaštite Mladen Porubić, koji je rekao da je, od 32 zaposlenika gradske uprave, 5 pozitivnih, a 22 ih je u samoizolaciji. Unatoč tome, vrata gradske uprave jutros su otvorena, osigurana su dezinfekcijska sredstva na ulazu za ruke i obuću, a prilikom ulaska nužno je nošenje maski i mjerenje temperature. Poručio je i da je, na narednih 7 dana, obustavljen rad Dječjeg vrtića “Bistrac”, te da je osiguran jedino boravak za djecu roditelja koji ih nemaju kome ostaviti dok rade. Na taj način nastoji se onemogućiti proboj virusa u ovu gradsku ustanovu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, načelnik Ribar je pojasnio slučaj s ogulinskim gradonačelnikom Domitrovićem koji je, podsjećamo, da je zaražen doznao iz medija. Prema njegovim riječima stav je županijskog Stožera da javno iznosi podatke o zaraženim dužnosnicima, što su i učinili odmah po primitku pozitivnog nalaza ogulinskog gradonačelnika Domitrovića. Kako je rekao, s takvom praksom nastavit će i u budućnosti. Ribar je rekao kako mu nije poznato zašto gradonačelnika Domitrovića tu večer nisu kontaktirali epidemiolozi, jer je to uobičajeni način priopćavanja pozitivnih nalaza pacijentima.

Posljednje objavljeno

Dvije ruske školarke zapalile 195 tona slame, htjele snimiti video za TikTok

OgPortal

Konobari, vozači, čuvari, susjedi – svi će moći kontrolirati imate li covid propusnicu

OgPortal

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal