Aktualno OG sada Ogulin

Otvorene prijave za program “Priča kolo”

24. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” 2020. planira se održati u rujnu, točnije od 11. do 13. rujna, kada će se ujedno održati i 15. Ogulinski festival bajke.
Tako će Ogulin – zavičaj bajke zasjati ujedinjen elementima destinacije koji ju čine zavičajem bajke i zaživjeti kroz novu interpretaciju kulturne baštine i čuvare tradicije – pripovijedanje. Pučko otvoreno učilište Ogulin planira u Parku kralja Tomislava postaviti infrastrukturu, odnosno Tradicijsku pripovijedaonicu gdje će članovi kulturno umjetničkih društava moći ispripovijedati narodne priče, običaje kao dio tradicijske i kulturne baštine svojeg zavičaja.

Organizatori su stoga otvorili i Javni poziv za prijavu za program “Priča kolo”. Preporuka je da izvor budu narodne priče, legende i mitovi, jer su to forme koje su nastale iz usmenosti te ih je jednostavno ponovno pretvoriti u pripovjedni materijal. Također se mogu koristiti i vlastiti tekstovi, ukoliko im je baza navedeni izvor. Osnovno pravilo dobrog pripovijedanja uvijek je isto: valja odabrati one i onakve priče koje su pripovjedaču drage, koje osjeća kao svoje.

Prijavitelji mogu biti sva kulturno umjetničko društva s područja Karlovačke županije, a moguće je prijaviti najviše 3 pripovijedanja. Trajanje jednog pripovijedanja je najkraće 20 minuta, a najduže 40 minuta

Rok za prijavu je 14. kolovoz, a odabir prijavitelja za sudjelovanje na manifestaciji izvršit će se do 21. kolovoza. Prijave se podnose isključivo putem online prijavnice https://forms.gle/4E58c1t7FyTFYYiTA .
Za dodatne upite slobodno se obratite putem elektronske pošte na adresu [email protected].