Aktualno OG sada Ogulin

U Plaškom se provodi osposobljavanje gerontodomaćica

Pučko otvoreno učilište Ogulin započelo je u Plaškom s provođenjem programa osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za potrebe projekta „Program ZAŽELI – zapošljavanje žena u Općini Plaški“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Podsjećamo, tijekom protekle godine Općina Plaški je započela provedbu “Programa ZAŽELI – zapošljavanje žena u Općini Plaški“, koji ima za cilj pružanje pomoći starijem stanovništvu. Projekt je vrijedan 4.465.716,00 kn i financiran je 100% bespovratnim sredstvima EU. Partneri na ovom projektu su i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Centar za socijalnu skrb Ogulin, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije te Karovačka županija. Ukupno razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci.

Zahvaljujući ovom projektu, o preko stotine krajnjih korisnika brine 25 zaposlenih žena na razdoblje od 24 mjeseca, a korisnici ostvaruju i pravo na mjesečnu zalihu higijenskih paketa. Većina korisnika do početka realizacije ovog projekta nije imala priliku dobiti pomoć na ovakav način. Korisnici ističu da im je značajna pomoć u pospremanju domaćinstva, ali još više u odlasku u grad radi plaćanja računa i obavljanja kupnje.

Posljednje objavljeno

Evo koliko novca smijete prenijeti preko granice bez prijave

OgPortal

Počelo rušenje zgrade bivšeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

OG Portal

EMA započela s ispitivanjem lijeka protiv covida-19

OgPortal

Stožer planira testiranje: Kako će izgledati odlazak na svadbu ili koncert?

OgPortal

Capak: Pohana svinjetina je opasnija od AstraZenece

OgPortal

Hoćemo li imati reprizu izbora za gradonačelnika Karlovca od prije četiri godine? Po našoj anketi čini se tako, u drugom krugu ponovo Mandić i Petračić

OgPortal