Aktualno Županija

Ivan Vuković dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika ŽO SDP-a Karlovačke županije

“S obzirom da sam bio u izolaciji, presicu nisam mogao sazvati ranije. Zato to činim danas. Ne mogu i ne želim pobjeći od odgovornosti i kao predsjednik Županijske organizacije moram snositi posljedice za loš izborni rezultat. Stoga s današnjim danom dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a Karlovačke županije”- rekao je na tiskovnoj konferenciji u Karlovcu Ivan Vuković.

Konstatirao je da su se mediji, nažalost, u posljednje dvije godine morali baviti samo sukobima u SDP-u, za koji su krive dvije struje vođenja nacionalne politike stranke. Misli da će se “rat” u SDP-u nastaviti i dalje, te u tome ne želi sudjelovati. Stoga se nakon 23 godine rada u stranci sada povlači s funkcije, iako SDP ne želi napustiti, jer je to njegova politička opcija.

“Nažalost, izborni rezultati u Karlovačkoj županiji su pokazali da nisam dobio podršku nekih svojih kolega. Neki su na dan izbora bili na moru, a neki su, poput Damira Mateljana, protežirali kandidate iz drugih županija, a ne iz Karlovačke”- rekao je Vuković, te na pitanje novinara odgovorio da će Županijsku organizaciju, po Statutu, voditi jedan od njegovih zamjenika, sve do unutarstranačkih izbora.

“Nacionalna politika nas je koštala “glave”. SDP je šutio o brojnim problemima građana Hrvatske, izostale su potrebne reakcije” – rekao je, te zaključio da je njegova savjest čista. Ne vidi rješenje ni u stranačkim izborima u rujnu, jer je po njemu bitan dijalog, a ne preglasavanje. Smatra da u SDP-u postoji niz dobrih gradonačelnika koji odlično odrađuju svoj posao, te ih je trebalo pozicionirati na bolja mjesta na izbornim listama. A sve dok politikom bude vladao isključivo interes, neće se postići značajniji rezultati.

“SDP-u danas trebaju kompetentni, a ne lojalni političari”- zaključio je Vuković.