Aktualno OG sada Ogulin

Preko 500 posjetitelja jučer uživalo u ogulinskom izdanju Streetballa

Preko 500 posjetitelja, tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri, procirkuliralo je ogulinskim Košarkaškim igralištem. Naime, održano je ovogodišnje izdanje turnira ulične košarke Streetball Og, koji se nalazi i na FIBI-noj 3×3 karti. Iako se na ovogodišnji turnir ukupno prijavila 21 ekipa, snage je ukupno odmjerilo 13 ekipa, među kojima su bile i 2 ogulinske. Kako doznajemo, na turnir, uslijed okolnosti vezanih uz epidemiju koronavirusa, ipak nisu uspjele doći ekipe iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Turnir je unatoč okolnostima ipak uspio okupiti ponajbolje hrvatske ekipe, a sve se odvijalo u skladu sa propisanim protuepidemiološkim mjerama. Na ulazu na igralište se tako mjerila tjelesna temperatura, a osigurana su bila i dezinfekcijska sredstva.

Finale ovogodišnjeg turnira donijelo je, kao i prošle godine, sraz ekipa Spalato iz Splita te Statista također iz Splita, a pobjeda je, kao i nagrada od 6.000,00 kuna, završila je u rukama Spalata. Osim toga, pobjednici su osvojili i direktan plasman na turnir ulične košarke, koji će se održati za dva tjedna u Zagrebu. Drugoplasirani su, pak, nagrađeni novčanim iznosom od 2.000,00 kuna, dok je trećeplasirana ekipa nagrađena sa 750,00 kuna. U borbi za 3. mjesto našla se i jedna ogulinska ekipa, ali savladala ju je ekipa General Vasilije Mitu iz Zagreba.

streetball 2020 rez

 

 

Prema riječima trenera KK Ogulin i organizatora turnira Miljana Vorkapića, kvalitetom organizacije turnira nisu bili zadovoljni samo natjecatelji, već i publika koja se mogla okrijepiti uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Mnogi su se okušali i u tomboli koja je ponudila bogat nagradni fond.

Bit će potrebni dani da se srede svi dojmovi s ovogodišnjeg izdanja ogulinskog Streetballa, u čijoj organizaciji je sudjelovao 21 entuzijast i volonter. Čestitke organizatorima, koji su ove godine ponovno uspjeli nadmašiti sami sebe. Pitamo se – što li nas tek onda očekuje slijedeće godine?!