Aktualno OG sada

U utorak 1. rujna počinje nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću “Bistrac”

Nova pedagoška godina u ogulinskom Dječjem vrtiću “Bistrac” počinje 1. rujna, a odvijati će se u skladu sa važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prema riječima ravnateljice ogulinskog vrtića Ivanke Turković, zbog trenutne epidemiološke situacije, neće biti održan roditeljski sastanak, što je do sada bila ustaljena praksa na početku pedagoške godine osobito za mališane koje tek očekuje prvi susret s vrtićem.
Dolazak djece u vrtić bit će moguć od 6 sati. Djelatnici Dječjeg vrtića dočekat će roditelje i mališane na ulazu u glavnu zgradu te ih uputiti u skupinu u koju je dijete raspoređeno.

Sukladno uputama HZJZ, iz ogulinskog vrtića mole da u pratnji djeteta dođe samo jedan roditelj sa obaveznom maskom, dok dijete ne mora imati masku. U slučaju istovremenog dolaska većeg broja djece, korisnike mole za strpljenje i razumijevanje.

Za djecu jasličke dobi potrebno je donijeti šlapice, pelene, vlažne maramice i rezervnu odjeću. Djeci vrtićke dobi bit će potrebne šlapice i rezervna odjeća. Svako dijete imat će svoj zatvoreni ormarić u kojeg će moći spremiti svoje potrepštine.

Iz ogulinskog Dječjeg vrtića upućuju molbu svim roditeljima koji primjete da dijete ima respiratorne probleme, poput kihanja, kašljanja i izrazitog curenja nosa, da ga ne dovode u vrtić.

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu. Vrijednost izmjerene temperature roditelj treba upisivati u bilježnicu, donositi u vrtić, a odgojitelj će to svakodnevno provjeravati.

Sve detaljne protuepidemiološke upute roditelji mogu pronaći i pročitati na stranicama HZJZ.