Očekuje nas bogat program proslave Dana Grada

Ovog jutra u gradskoj upravi brusili su se posljednji detalji vezani uz pripremu programa proslave Dana Grada Ogulina. Naime, održana je 3. sjednica Odbora za proslavu Dana grada Ogulina, kojom je predsjedavao predsjednik, ogulinski gradonačelnik, Dalibor Domitrović. Na samom početku raspravljalo se o prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina, koja će, nakon usvajanja na redovnoj sjednici Gradskog vijeća, biti uručena 14. rujna na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Ogulina.

Rasprava se povela i o samom programu proslave Dana Grada Ogulina, koji će započeti 7. rujna radionicama Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin. Glavnina događanja odvijat će se tijekom vikenda, odnosno od 11. do 13. rujna. Ti dani donijet će nam, između ostalog, 15. Ogulinski festival bajke, 24. Smotru izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo”, ali i Festival Ogulinskog zelja, kojem će se ove godine priključiti i ogulinski medari, jer  ove godine neće biti organizirana zasebna manifestacija Dani meda u Ogulinu.
Sva događanja bit će popraćena i bogatom ugostiteljskom ponudom, Tradicijskim sajmom, ali, uslijed okolonosti vezanih uz epidemiju koronavirusa, izostat će subotnji večernji koncert u Frankopanskom kaštelu. Iz istih razloga, tog dana dvorištem Frankopanske kule neće se širiti mirisi lovačkog kotlića i fiš paprikaša, koje su nam do sad pripremali vrijedni članovi lokalanih lovačkih društava. Ipak,nećemo ostati zakinuti za centralni glazbeni događaj, za kojeg su ove godine zaduženi Puhački orkestar DVD-a Ogulin i grupa Partyano. Oni će nas svojom svirkom zabavljati s kamiona, koji će kružiti gradom.

Najveći broj događanja bit će organiziran na otvorenom u samom središtu grada, uglavnom u Parku kralja Tomislava, te Đulinom vrtu, a u slučaju kiše sadržaji će biti preseljeni pod natkriveni dio ogulinske tržnice. Svi programski sadržaji bit će organizirani i provedeni u skladu sa mjerama i naputcima HZJZ-a, a koje se odnose na suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Inače, glavnina ovih događanja moći će se pratiti uživo, kako u našem programu, tako i putem Facebook-a i Youtube kanala.

Za 14. rujan, na sam rođendan našeg grada, najavljena je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Ogulina, koja će biti održana u Pučkom otvorenom učilištu. Neposredno prije nje, na zgradi Školske sportske dvorane, bit će otkrivena spomen ploča u znak sjećanja na prvu žrtvu Domovinskog rata s područja bivše općine Ogulin Ivicu Cindrića – Pivu. U večernjim satima u župnoj crkvi Svetog Križa bit će slavljena misa povodom proslave Dana župe. Time će i okončati ovogodišnje izdanje proslave Dana Grada Ogulina. Više detalja o programu proslave imat ćete priliku čitati i na našem portalu.

Facebook Comments