Aktualno OG sada Ogulin

Javno predavanje o žrtvama i svjedocima kaznenih djela

U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin danas je održano javno predavanje na temu „Iskustva i izazovi u radu sa žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji“. Predavanje je organizirala Ženska grupa Karlovac „Korak“, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Ogulin i Udrugom žena Ogulin. Izlaganje su održale predstavnice ŽGK “Korak” iz Karlovca i udruge “DELFIN” iz Pakraca Sandra Turkanović, Mirjana Bilopavlović i Mirsada Popović Damjanović.

Predavanje je za cilj imalo predstaviti program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, uključujući vrste podrške i način pružanja podrške žrtvama i svjedocima, te dati presjek dosadašnjeg iskustva u radu, ali i izložiti izazove s kojima se ova udruga susreće u svom radu.
Cilj ovog predavanja bio je okupljanje predstavnika nadležnih tijela i institucija koje djeluju na području zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja te predstavnika udruga koje zanima ova tematika. Namjera organizatora bila je u tom smislu uspostaviti još bolju suradnju između nadležnih tijela, institucija i udruga.
Osim toga, namjera nositelja ovog programa bila je dobiti informacije sa našeg ogulinskog područja po pitanju ove problematike.

Inače, ovo javno predavanje dio je programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH, a provode ga brojne udruge civilnog društva iz raznih dijelova Hrvatske. Svrha ovog programa je omogućiti pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima u 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima, a među njima je i naša Karlovačka županija.