Aktualno OG sada

Sutra počinju edukacije za osobe sa psihosocijalnim teškoćama

U Hotelu Josipdol sutra će , s početkom u 10 sati, biti provedena cjelodnevna edukacija namijenjena osobama sa psihosocijalnim teškoćama, članovima njihovih obitelji, udomiteljima i smještenim korisnicima, udrugama i svim drugim zainteresiranim građanima. Edukacija se organizira i provodi u sklopu projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama”. Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širi se mreža izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način daje se doprinos stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Dvodnevna edukacija koja slijedi 23. i 24. rujna, a održati će se također u Hotelu Josipdol, namijenjena je osobama sa psihosocijalnim teškoćama koji imaju iskustvo hospitalizacije, medikamentozne terapije i liječenja. Kroz ovu dvodnevnu edukaciju osobe će steći znanja vezana uz grupni rad, formiranje grupe te vođenje grupe podrške. Cilj ovih trodnevnih edukacija je osvještavanje problema osoba sa psihosocijalnim teškoćama, rušenje predrasuda i stigmatizacije te formiranje grupa podrška na području grada Ogulina i okolnih općina. Grupe podrške će činiti osobe koje imaju psihosocijalnih poteškoća i iskustvo liječenja, te će im ove grupe pomoći u njihovom svakodnevnom funkcioniranju.

Tijekom edukacije provoditi će se sve epidemiološke mjere, razmak između sudionika, obavezno nošenje maski i dezinfekcija ruku. Zbog navedenih mjera ograničen je broj sudionika, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da svoj dolazak prijave danas do 19 sati. Sudionicima će biti osiguran obrok i osvježenje.

Inače, projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta je udruga Luduga iz Zagreba, a partneri na projektu su brojne udruge iz raznih dijelova Hrvatske, a među njima je i ogulinska Udruga “Gita”.

Ukoliko ste zainteresirani, sudjelovanje potvrdite danas, do 19 sati, na mail: [email protected], ili [email protected], ili na brojeve telefona 091 505 4463 ili 099 789 7855.