Aktualno OG sada Ogulin

Zdenko Trninić izabran za novog predsjednika HPD-a “Klek”

Zdenko Trninić  novi je predsjednik ogulinskog HDP-a “Klek”. Naime, sinoć je, u restoranu “Ive” na Sabljacima, održana redovna izborna skupština planinarskog društva. Skupština je okupila preko 100 članova društva, među kojima je bio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine, izvješće o radu za 2019. godinu podnio je dojučerašnji predsjednik društva Franjo Petrušić. Bio je to kratki presjek odrađenih aktivnosti u minulom razdoblju, među kojima valja istaknuti sudjelovanje na projektu Via Dinarica, u sklopu kojeg je nekolicina članova HPD-a „Klek” uredila i označila dio staze puta od Kamačnika preko Kleka i Modruša do Plaškog. Istaknut je i rad na povlačenju sredstava iz EU fondova, koji je urodio plodom i donio društvu ugovor vrijedan 703.000,00 kuna za projekt uređenja šetnice prema Kleku. Ovaj projekt bi trebao biti okončan tijekom 2021. godine, a trenutno se radi na projektnom prijedlogu koji za cilj ima osigurati EU sredstva za uređenje Planinarskog doma na Kleku. Petrušić je priliku iskoristio kako bi zahvalio članovima na povjerenju kojeg su mu ukazali, istakavši kako je priliku za upravljanje društvom odlučio prepustiti mlađima.

Uslijedilo je podnošenje Financijskog izvješća za prošlu godinu, izvješća Suda časti te Nadzornog odbora, a sva su jednoglasno usvojena.
Nastavak sjednice donio je razrješnice obnašateljima dužnosti u tijelima Društva, a potom se pristupilo izboru novog predsjednika, tajnika, blagajnika, članova Suda časti, Izvršnog i Nadzornog odbora.

Nakon iznesenih prijedloga, Zdenko Trninić dobio je podršku nazočnih članova da vodi ovo društvo kroz naredne 4 godine, za tajnika je izabran Franjo Petrušić, a ostali članovi Izvršnog odbora su postali: Jelena Ivošević, Željko Magdić, Vlado Sušanj, Damjan Kolić, Damir Košenski, Ivan Petrušić, Vinko Sabljak, Davorin Turković i Danijel Domitrović. Blagajnu Društva vodit će Iva Magdić, a u Nadzorni odbor su izabrani Mirna Petrušić, Zvonko Ranogajec i Ivica Capan. Članovi Suda časti će i u narednom mandatu biti Đurđica Porubić, Josip Porubić te Josip Badanjak, a kompletno novo rukovodstvo izabrano je jednoglasno.

Zdenko Trninić se u svom obraćanju zahvalio članovima što su ga podržali. Posebne riječi zahvale uputio je, kako je rekao „svom mentoru”, Franji Petrušiću koji je, na čelu ovog Društva, u proteklih 25 godina ostavio neizbrisiv trag. Novi predsjednik je članovima prezentirao Plan rada i aktivnosti za naredno razdoblje, naglasivši da će nastaviti stopama svog prethodnika te da će se posebno zalagati za rad na povlačenju EU sredstava.

Predstavljen je i Financijski plan za 2020. g., s projekcijama za 2021., a potom se pristupilo podjeli znakova HPS-a, priznanja i zahvalnica koje su uručene zaslužnim članovima te podupirateljima ogulinskih planinara. Poseban poklon završio je u rukama, sad već, bivšeg predsjednika Petrušića, čime mu je još jednom odano priznanje za 25 godina volonterskog rada na čelu ovog ogulinskog Društva.

Čestitku Franji Petrušiću na dugogodišnjem volonterskom radu uputio je na kraju i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Pohvalio je i rad članova, koji odiše entuzijazmom, te ljubavlju prema prirodi i Kleku. Novom predsjedniku poželio je puno uspjeha u daljnjem radu.

Kako smo imali prilike čuti na samom kraju, pred ogulinskim planinarima je slijedeće godine velik izazov. Naime, trebaju osmisliti kako i na koji način će obilježiti jednu veliku obljetnicu, a radi se o 100-toj obljetnici planinarstva u Ogulinu.
Nakon završetka radnog dijela, upriličeno je druženje članova uz večeru.