Aktualno OG sada Ogulin

Zasjedalo ogulinsko Dječje gradsko vijeće

Jučer je u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin održana 1. sjednica V. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Ogulina, koju je vodila predsjednica Nika Vučić.

Mali gradski vijećnici su pred sobom imali 4. točke dnevnog reda, a sve se odvijalo pod budnim okom voditeljice i mentorice Ljerke Salopek Bacanović, te predsjednice ogulinskog Društva Naša djeca Ljiljane Kaurić. Tijekom sjednice su, između ostalog, podnesena izvješća o provedenim aktivnostima, izvješće o aktivnostima u Dječjem tjednu 2020.g., a govora je bilo i o planu rada za naredno razdoblje.

Prezentirani su i rezultati ankete provedene u razredima koje pohađaju učenici gradski vijećnici, a na temu kako djeca i mladi doživljavaju epidemiološke mjere te kako su one utjecale na njihov život. Anketirano je 126 učenika, u dobi od 11 do 16 godina, a velika većina se izjasnila da je prihvatila epidemiološke mjere te da ih poštuje, online nastavu većina smatra zahtjevnijom, a većina anketiranih se ne boji zaraze koronavirusom.

Tijekom sjednice doznali smo i da je nekadašnja članica Dječjeg gradskog vijeća grada Ogulina Gabrijela Ivanjko postala jedna od 11 mladih UNICEF-ovih ambasadora. “Projekt mladih ambasadora za prava djece i mladih Europske unije je projekt kojemu je glavna ideja uključiti nas mlade u određene procese koje se tiču odluka koje su nam važne.” – poručila je ogulinskim mladim gradskim vijećnicima, putem video poruke, sama Gabrijela poželjevši im puno uspjeha u radu.

Sjednicu Dječjeg gradskog vijeća sa zanimanjem su pratili i gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te predsjednica ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” Dragica Luketić. U svom obraćanju, i gradonačelnik Domitrović i predsjednica Udruge Luketić, čestitali su mladim gradskim vijećnicima na odrađenim aktivnostima, uz želju da im i daljnji rad bude tako plodonosan.