Aktualno OG sada Ogulin

Radijatori su i dalje hladni – nema tko popraviti kvar?!

Zamoljeno je 6 obrta  da saniraju kvar – nije se javio nitko!

Od prošlog utorka, 27. listopada, korisnici usluge centralnog grijanja, koji se opskrbljuju sa kotlovnice u ulici Ljudevita Gaja, su bez grijanja. O tome je tada korisnike u ulici Alojzija Stepinca, te u crkvi Svetog križa, obavijestila gradska tvrtka SKG. Kako su naveli, razlog za obustavu usluge je kvar na toplovodu i toplinskoj podstanici.

Nas je zanimalo da li je taj kvar otklonjen i kada će radijatori stanarima ovih ulica ponovno biti topli, pa smo kontaktirali direktoricu Sanju Tomić. Prema njenim riječima, djelatnici ove gradske tvrtke ulažu napore kako bi se ovaj kvar što brže sanirao. Kvar je, kako doznajemo, otkriven u ponedjeljak, 26. listopada, a radilo se o velikom gubitku vode na toplovodu prema zgradi A.Stepinca 1, 2 te crkvi Sv. Križa Ogulin. Dan kasnije, detekcija, koju su proveli djelatnici ogulinskog Vodovoda i kanalizacije, pokazala je moguće puknuće cijevi na dva mjesta. Ubrzo su kontaktirani potencijalni izvođači radova, točnije 6 obrta koji su zamoljeni da dostave svoje ponude za sanaciju kvara, međutim do danas niti jedna ponuda nije stigla u ogulinski SKG.

Dok se čekaju odgovori potencijalnih izvođača radova, stanari su i dalje bez grijanja, a iz ogulinskog SKG-a ponovno ih mole za razumijevanje i strpljenje. Direktorica Tomić ujedno napominje da se radi o toplovodu i kotlovnici koji su stari gotovo 50 godina, što će, po našem mišljenju, sigurno iziskivati dodatna ulaganja. Nadamo se da će se uskoro i pronaći potencijalni izvođač radova, te da će kvar biti otklonjen u najbržem mogućem roku, na radost krajnjih korisnika.