Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinsko Društvo Naša djeca ima novu predsjednicu – Ivonu Rendulić

Ivona Rendulić je nova predsjednica ogulinskog Društva Naša djeca. Naime, u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, održana je izborno – izvještajna Skupština ovog ogulinskog Društva. Dnevni red sadržavao je čak 25 točaka. Nakon izbora radnog predsjedništva, dojučerašnja predsjednica Ljiljana Kaurić podnijela je izvješće o radu za 2019. godinu, a financijsko izvješće za isto razdoblje  tajnica Đurđica Vuković. Ljiljana Kaurić izvijestila je članove o aktivnostima i radu Društva u razdoblju od siječnja do listopada ove godine. Sva podnesena izvješća su usvojena. Između ostalog, tijekom Skupštine razmatran je i prijedlog Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu, koji je i usvojen. Razmatran je i prijedlog izmjena i dopuna Statuta Društva, koji je potom i usvojen.

Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva, pristupilo se izboru novog koje će upravljati Društvom do 2024. godine. Istaknute kandidature su razmotrene, a nakon glasanja nova predsjednica postala je Ivona Rendulić. Dosadašnja predsjednica Ljiljana Kaurić postala je njenom zamjenicom. Za tajnicu Društva izabrana je Arna Tomić. U Izvršni odbor Društva, osim novoizabrane predsjednice, njene zamjenice i tajnice, odabrani su i Glorija Domitrović, Petra Milanović, Mihaela Milanović Poljak, Ljerka Salopek Bacanović, Barbara Serdarev i Rajko Sušanj. U Nadzorni odbor ušli su Zlata Kurelac, Karmela Matić i Ivanka Turković.

Uručujući buket cvijeća, Ivona Rendulić se zahvalila nazočnima na pruženoj podršci, uz posebne riječi zahvale donedavnoj predsjednici Ljiljani Kaurić. Posebno emotivne riječi svima uputila je Ljiljana, koja je ovom Društvu poklonila svojih 29 godina predanog rada, od čega je posljednjih 12 obnašala dužnost predsjednice.

Riječi zahvale potom joj je uputio gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je pratio tijek cijele Skupštine. “Posebna čast mi je bila raditi sa vašom predsjednicom, ali i svima vama. Hvala vam na 29 godina predanog rada, kojeg ste poklonili na dobrobit našeg grada i naše djece.” – poručio je, između ostalog, Domitrović. Novoj predsjednici Rendulić je uputio slijedeće riječi: “Djeca su blago našeg grada, a vrata gradske uprave su vam otvorena za suradnju.”

Do 2024. Ivona Rendulić i Ljiljana Kaurić predstavljat će ogulinsko Društvo u Skupštini Saveza DND-a Hrvatske, kao i u Skupštini Mažoret saveza Hrvatske.

Skupština je s održana u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama, a sve je okončano druženjem članova Društva u Hotelu Frankopan.