Aktualno OG sada Ogulin

Gradski vijećnici usvojili i dodatne potpore za ogulinske ugostitelje pogođene koronakrizom

Na jučerašnjoj sjednici  Gradskog vijeća, gradski vijećnici podržali su i prijedlog III. izmjena i dopuna Programa potpore poduzetnicima u 2020. godini.

Ovim izmjenama, u Program potpora uvrštena je i Potpora za obnovu i uređenje ugostiteljskih objekata uzrokovane negativnim ekonomskim posljedicama krize uzrokovane koronavirusom. Cilj dodjele potpora je suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize kako bi se povećali standardi i kvaliteta, održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta u ugostiteljskim objektima. Omogućilo bi se i uređenje unutarnjeg i vanjskog prostora ugostiteljskih objekata.

Korisnici ove potpore bit će mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrti te slobodna zanimanja, koji su u privatnom vlasništvu, a imaju sjedište na području grada Ogulina. Potencijalni korisnici ove potpore moraju zadovoljiti propisane uvjete, a, između ostalog, moraju imati najmanje 1 zaposlenu osobu, moraju imati podmirene sve obaveze prema zaposlenicima, te Gradu Ogulinu i tvrtkama koje su u vlasništvu Grada Ogulina.
Kako bi ostvarili ovu potporu, vlasnici moraju popuniti propisani obrazac te priložiti nužnu dokumenatciju. Maksimalni iznos potpore je 50% prihvatljivih troškova projekta, a najviše 20.000,00 kuna po korisniku. Prijave se podnose Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina, i to najkasnije do 15. prosinca ove godine.

Inače, ove III. izmjene i dopune Programa potpore poduzetnicima u 2020. godini stupaju na snagu osmog dana od dana objave u “Glasniku Karlovačke županije”.