Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu je krajem listopada bilo 389 nezaposlenih osoba

Krajem listopada u Ogulinu je bilo 389 nezaposlenih, dok je na području cijele ogulinske ispostave HZZ-a bilo 719 nezaposlenih osoba. Ogulinska ispostava HZZ-a, podsjećamo, obuhvaća susjedne nam općine. Tako su krajem listopada u Josipdolu evidentirane 132 nezaposlene osobe. U Plaškom ih je bilo 126, u Tounju 41 te u Saborskom 31.

Inače, na kraju listopada u evidenciji Zavoda za zapošljavanje PU Karlovac bilo je evidentirano 3.708 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na protekli mjesec povećanje za 60 nezaposlenih osoba. U odnosu na listopad prošle godine došlo je do povećanja nezaposlenosti za 24,3%. Najveći broj registriranih nezaposlenih osoba prošlog je mjeseca evidentiran na području ispostave Karlovac -1549. Najmanje je nezaposlenih bilo u ispostavi Ozalj, 174, te ispostavi Vojnić, 188. U listopadu su zaprimljene 504 prijave potreba za radnicima, što je povećanje za 77 prijava u odnosu na prethodni mjesec.

Najviše slobodnih radnih mjesta u Karlovačkoj županiji prijavljeno je u djelatnosti obrazovanja, a potom u prerađivačkoj industriji, te zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi.