Ne damo da nam korona ukrade Bajkoviti advent u Ogulinu!

Aktualna epidemiološka situacija pokvarila je planove za ovogodišnji Bajkoviti advent u Ogulinu. Kako smo imali priliku doznati od gradonačelnika Dalibora Domitrovića, ove godine nećemo moći uživati u ogulinskom klizalištu. Neće biti niti planiranih koncerata, podjele ribica na Badnjak, kao niti adventskih kućica s bogatom ponudom ogulinskih ugostitelja u Parku kralja Tomislava. Prva svijeća na adventskom vijencu u Parku kralja Tomislava je upaljena prijepodne, nakon mise. Od 19 sati,  upaljena je i  dekorativna rasvjeta u našem gradu, ali bez tradicionalnog okupljanja građana.

Međutim, korona nam ipak izgleda nije uzela baš svu blagdansku čaroliju. Kompletan program ovogodišnjeg Bajkovitog adventa bit će sveden na događanja u gradskom parku, koji je ove godine  bogatije ukrašen. Krase ga posebni svjetlosni efekti, jaslice, a svakog dana u parku će svirati ambijentalna glazba.

Građani se neće pozivati na okupljanja, ali gradonačelnik kaže da nas to ne sprječava da prošetamo parkom i uživamo, ali, naravno, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke. Gradonačelnik Domitrović ujedno poziva sve sugrađane da ove godine bogatije okitimo naše domove i okućnice, te na taj način damo naš doprinos, drugačijem od planiranog, Bajkovitom adventu u našem gradu.

 

 

Facebook Comments