Aktualno OG sada Ogulin

Božićna zvijezda u Zavičajnom muzeju

Ove su godine djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin poželjeli barem virtualnim putem podijeliti duh zime i Božića sa svima, te donijeti tako djelić božićne atmosfere iz prošlosti, ali i one novijeg datuma.

“U želji da svi sačuvamo svoje zdravlje i pronađemo nešto pozitivno u ovim specifičnim i teškim okolnostima, nadamo se da ćemo vas barem malo razveseliti našim objavama i povremenim “skokovima” u prošlost.
Za pomoć smo zamolili i Likovno društvo “Frankopan” čiji članovi će svojim likovnim radovima također doprinijeti našem naumu, iako je prvotno bila planirana njihova božićna izložba u Muzeju. No, sada stavljamo sve nedaće na stranu i krećemo s našim prvim simbolom predbožićnog vremena, a to je “božićna zvijezda”. Iako je to cvijet porijeklom iz Srednje Amerike, svojim upečatljivim bojama pronašla je put do domova diljem svijeta.

“Slika božićne zvijezde rad je  Marije Lovrić, a radi se o ulju na platnu dimenzija 26 x 25 cm. Jesu li božićne zvijezde dio predbožićnog uređenja i u vašem domu? Podijelite ih s nama!” – poručili su u svojoj objavi na Facebook profilu djelatnici ogulinskog muzeja.

Mi pozivamo i vas da pogledate njihovu objavu i uživate u predblagdanskoj čaroliji.