Aktualno OG sada Ogulin

Sportske udruge trebaju svoje programe prijaviti do 3. veljače

Nedavno smo vas izvijestili da je u ovogodišnjem proračunu Grad Ogulin 1.740.000,00 kuna osigurao za sport. Od tog ukupnog iznosa 800.000,00 kuna predviđeno je za donacije sportskim klubovima u sustavu natjecanja, dok je 25.000,00 kuna namijenjeno za donaciju sportskim klubovima rekreativnog karaktera.

4. siječnja Športska zajednica grada Ogulina raspisala je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu grada Ogulina za tekuću godinu. Na ovaj javni poziv se mogu javiti sve udruge u sportu sa sjedištem na području Grada Ogulina čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba građana Grada Ogulina u području sporta, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti ne predstavljaju gospodarsku djelatnost u sportu.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ugovoriti po pojedinom programu za programe, projekte ili manifestacije udruga u sportu, koje se bave natjecanjima, je 10.000,00 kuna, dok je najveći 150.000,00 kuna.
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ugovoriti po pojedinom programu za programe, projekte ili manifestacije udruga u sportu koje se bave rekreativnim sportom je 2.000,00, a najveći 5.000,00 kuna.

Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti jedan program u okviru ovog Poziva, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Prijave se podnose na posebnim obrascima koje, kao i cijeli tekst ovog javnog poziva možete pronaći na web stranici Grada Ogulina. Rok za podnošenje prijava istječe u srijedu, 3. veljače 2021. godine.
Ocjenu pristiglih prijava će, u skladu s kriterijima za financiranje programa u sportu, izvršiti Povjerenstvo koje imenuje Športska zajednica Grada Ogulina, uz suglasnost gradonačelnika Grada Ogulina.

Prijave se šalju, ili neposredno predaju, u Športsku zajednicu Grada Ogulina, Bolnička 9, Ogulin, uz naznaku „Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu Grada Ogulina za 2021. godinu – ne otvaraj“. Sva pitanja vezana uz ovaj natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte:[email protected] .