Aktualno OG sada Ogulin

Stožer -stanje u gradu bolje

stožer Daniel Vukelja ist

Pod predsjedanjem načelnika Daniela Vukelje, putem video veze, održana je sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom sjednice razmatrana je trenutna epidemiološka slika na našem području, a ocjenjena je kao dobra. Nakon tjedana kada je Ogulin po broju novooboljelih na dnevnoj bazi bio iznad prosjeka Karlovačke županije, pa i Hrvatske, ocjenjeno je da je trenutno stanje daleko bolje. Tome u prilog ide i činjenica da se u ogulinskoj bolnici zatvaraju 2 COVID odjela. Naime, prema riječima novog ravnatelja ogulinske bolnice dr. Davora Vukelje, otvoren je COVID odjel 1, na kojem je trenutno smješteno 12 pozitivnih bolesnika. Iz ogulinske bolnice otpušteno je do sada 180 COVID pacijenata s bolničkog liječenja. S obzirom da se epidemiološka slika poboljšala, novi ravnatelj najavio je da od slijedećeg tjedna ogulinska bolnica započinje s, uvjetno rečeno, normalnim radom. To znači da će s radom započeti uglavnom svi programi u bolnici. Dr. Vukelja je napomenuo kako je ogulinska bolnica u slučaju pojave 3. vala epidemije, o kojem se puno govori posljednjih dana, spremna u roku od par sati funkciju staviti COVID odjele 2 i 3.

Ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac,  istakla je da danas u ovu ustanovu dolaze epidemiolozi iz Karlovca, te da počinje cijepljenje zaposlenika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, te ostalih zaposlenika koji su za to iskazali interes. Cijepljenje će se započeti i u 1 domu za starije osobe, a do sada je na našem području već cijepljeno 80 štićenika domova za starije i nemoćne.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović rekla je da volonteri i dalje rade na prikupljanju, sortiranju i otpremanju pomoći za potresom pogođeno stanovništvo. Trenutno se pomoć prikuplja ciljano za građane koji su započeli obnovu svojih domova, pa im se na njihovo traženje nastoje osigurati stvari poput građevinskog materijala ili namještaja i sl. U cijeloj toj priči važnu ulogu igraju ogulinski obrtnici koji nesebično pomažu, a većina njih to čini anonimno.

Stanje je dobro i u svim ogulinskim školama. Ravnatelji ogulinskih škola uputili su stoga zahtjev Upravnom odjelu za školstvo i Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije da se od ponedjeljka, 25. siječnja, u školama nastava za sve učenike počne provoditi po modelu A, odnosno u fizičkom obliku.

Epidemiološko stanje je dobro i u ostalim gradskim tvrtkama i ustanovama, kao i u gradskoj upravi. Zaposlenici gradske uprave i dalje rade podijeljeni u timove i u dvije smjene.

Tijekom sjednice djelatnik gradske uprave Zdenko Trninić izvijestio je nazočne da je u Ogulinu podneseno 29 prijava šteta nastalih uslijed potresa 29. prosinca prošle godine. Upravo Zdenko Trninić predvodi ogulinski tim koji obilazi te objekte i utvrđuje njihovo stanje, a većina objekata za sada je dobila zelenu naljepnicu i uporabljive su u potpunosti. Zaprimljeno je i 9 prijava šteta na objektima u Josipdolu te 14 u Tounju, a, prema njegovim riječima, pregled svih tih objekata bit će dovršen do utorka, najkasnije srijede. Obzirom da su štete uzrokovane potresom, na svu sreću, premale, županijskom Stožeru civilne zaštite, ogulinski Stožer neće niti uputiti zahtjev da se na našem području proglasi prirodna nepogoda.

Članovi Stožera razmatrali su i zahtjev jednog sugrađana koji traži otvaranje teretana, a njegov zahtjev bit će proslijeđen županijskom Stožeru civilne zaštite. Podsjećamo da je odluku o zatvaranju, između ostalog i teretana, donio Stožer civilne zaštite RH, pa je teško za očekivati da je njihovo otvaranje uopće u ingerenciji lokalnog Stožera.

Slijedeća sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina bit će sazvana prema potrebi.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal

Od doniranih 100 milijuna kn, Vlada će samo 40% dati za obnovu kuća, evo gdje ide ostatak

OgPortal