Aktualno OG sada Ogulin

Požari otvorenog prostora

U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirao je deset intervencija od čega je zabilježeno šest požara na otvorenom prostoru. Gasili su ih vatrogasci DVD-a Žakanje, Jurovski Brod, Ribnik, Vojnić, Slunj i Saborsko. Stoga, iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije podsjećaju građane na županijsku Odluku o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru.

Posebno naglašavaju da je svako spaljivanje potrebno javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi te od iste zatražiti dozvolu, mjesto spaljivanja mora biti udaljeno od prometnica, pruge i električnih vodova te 200 metara od šume. Također, spaljivanje je dozvoljeno samo danju i za mirna vremena, a zabranjeno je nedjeljom, blagdanima i kada puše vjetar. Važno je biti uz mjesto spaljivanja i pogasiti preostali žar. Za nepridržavanje Odluke propisane su novčane kazne.

“Stoga apeliramo na sve žitelje Karlovačke županije da se pridržavaju ovih mjera, jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti požare i tako zaštititi ljudske živote i imovinu. U slučaju pojave požara, odmah nazovite broj 193 ili 112.” – poručili su iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.