Aktualno OG sada Ogulin

Iako u lošem stanju, most prema Lomostu još od 2009.g. nikako da se nađe na listi prioriteta ŽUC-a

MOST 4

Ukoliko ste šetali gradskim ulicama vjerujemo da ste uočili oštećenja na mostu koji spaja ulicu B. Frankopana i Lomošćansku cestu. Oštećenja su doista okom vidljiva i svake godine su sve znatnija. S obzirom da smo svjedoci da se tijekom proteklih par godina povećao promet na našim ulicama, a posebno onaj teretnih vozila, takvo stanje na mostu ne ulijeva povjerenje u njegovu sigurnost. Uslijed navedenog, teško je ne zapitati se je li možda narušena i statika samog mosta.

Odgovore na ova pitanja i nedoumice potražili smo u gradskoj upravi, iz koje nam je stigao slijedeći odgovor, kojeg potpisuje zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja:

“Spomenuta prometnica, kao i most koji je sastavni dio prometnice je pod upravom Županijske uprave za ceste Karlovac (dalje u tekstu ŽUC).
Oštećenje, odnosno loše stanje mosta, je prijavljeno ŽUC-u još 8. siječnja 2009. godine, kad im je predložena sanacija ovog mosta. Još 2009. godine je gradski vijećnik Vladimir Kubelka, vezano za spomenuti most i njegovo loše stanje, postavio pitanje na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, održane 19. prosinca 2008. godine. Tadašnji gradonačelnik Nikola Magdić je ŽUC-u uputio dopis kojim predlaže pregled i sanaciju mosta, a u privitku dopisa dostavljene su im fotografije koje se nalaze i u privitku ovog emaila.
Nakon toga je Grad Ogulin ŽUC-u, na njihov zahtjev, u više navrata dostavljao prijedlog prometnica i objekata koje bi ŽUC trebao uvrstiti u njihov plan izvanrednog održavanja, među kojima je uvijek bio spomenut i predmetni most. Zadnji prijedlog plana održavanja je ŽUC-u upućen od gradonačelnika Dalibora Domitrovića.

U privitku su prijedlozi i dopis upućeni ŽUC-u i fotografije iz 2009. godine. Na fotografijama je vidljiva izložena i korodirana armatura mosta. Sada je stanje vjerojatno daleko gore, zbog čega je upitna konstrukcijska stabilnost ovog objekta.”

Dakle, na loše stanje u kojem se nalazi ovaj most i prijašnje i sadašnje garniture ogulinske gradske vlasti, od 2009. godine do danas, upozoravaju nadležne u ŽUC-u. Nameće se logično pitanje zašto se ništa ne poduzima, pa smo odlučili potražiti odgovore od nadležnih u ŽUC-u.

U dopisu kojeg smo, 9. ožujka, uputili na njihovu e-mail adresu tražili smo odgovore na slijedeća pitanja:
1. Jesu li upoznati sa stanjem u kojem se danas nalazi most prema Lomošćanskoj cesti?
2. Zašto od 2009. godine izostaje reakcija Županijske uprave za ceste?
3. Kada je posljednji put izvršen pregled statike i konstrukcije samog mosta?
4. Ukoliko je učinjen takav pregeled, što su pokazala izvješća – je li most siguran za prometovanje, posebno teških teretnih vozila?
5. Planira li se uskoro, i, ako da  kada točno, sanacija mosta prema Lomošćankoj cesti?

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovore na sva ova pitanja, a vas pozivamo da i sami obratite pažnju na stanje u kojem se most nalazi. Vjerujemo da ćete i sami doći do istog zaključka kao i mi. (ROg)

Posljednje objavljeno

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal