Aktualno OG sada Ogulin

Sutra u Udruzi “Radost” novo dežurstvo Pravne klinike

U četvrtak, 15. travnja, će se, u vremenu od 9 do 12 sati, u prostorijama ogulinske Udruge “Radost”, održati novo dežurstvo Pravne klinike.

Iz udruge “Radost” poručuju kako su svi građani, kojima je potreban besplatan pravni savjet, dobro došli, bez obzira na članstvo u njihovoj udruzi.

Podsjećamo, Pravna klinika je jedinica zagrebačkog Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.

Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta. Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.

Dežurstvo će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera.