Aktualno OG sada Ogulin

Bravo za Niku i Terezu!

Sve pohvale zaslužile su dvije učenice 1. razreda Jezičnog odjela ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana”. One su Nika Vučić i Tereza Brozović, a zahvaljujući projektu kojeg su osmislile, “Ja znam kako je tebi, nauči i ti kako je meni”, dvojici članova ogulinske Udruge “Radost” osigurale su sprave za vježbanje, čime će unaprijediti kvalitetu njihovog zdravstvenog stanja i života općenito.

Nika i Tereza kažu da je ideja za ovaj projekt nastala kada su naišle na prijave za UNICEF-ove UPSHIFT radionice.  S obzirom da su se vodile željom da njihovi prijatelji i općenito mladi, a i oni nešto stariji nauče nešto više o životu osoba s invaliditetom, ističu da temu nije bilo teško pronaći. Tako su njihova tema i tim odabrane u TOP 5 prijavljenih timova. Uloženi trud i rad u konačnici se isplatio, pa je njihov tim postao pobjednički, za što su nagrađene i financijskim sredstvima.

Dio sredstava su odlučile namijeniti, kako su istakle, najpotrebitijima i onima koji skrbe osobama s poteškoćama o razvoju. Nika i Tereza su stoga, zbog njihovog predanog višegodišnjeg rada u zajednici, odlučile odabrati ogulinsku Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”. Članove Udruge ova je vijest jako ugodno iznenadila, a jučer su Nika i Tereza članovima, Marinu Vučiću i Tomislavu Kurelcu, predale orbitrek i spravu za veslanje.

“Objema nam je sreća i zadovoljstvo pomoći drugima. Cilj nam je pomoći još i više, jer veliki smo koliko smo mali i mali smo koliko smo veliki!” – poručile su ovom prigodom Nika i Tereza.
Sve se odvijalo pod budnim okom predsjednice Udruge “Radost” Dragice Luketić, koja je za plemenitu gestu učenica imala samo riječi hvale. Ukupna vrijednost ove donacije iznosi oko 3.500,00 kuna.

Dodajmo ovome da su preostali dio sredstava Nika i Tereza iskoristile za kupnju didaktičkih materijala za ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”. Bravo za Niku i Terezu, a Tomislavu i Marinu želimo da budu ustrajni u vježbanju na novim spravama!