Aktualno OG sada Ogulin

Izostali grupni, povećani pojedinačni dolasci u Ivaninu kuću bajke

U sadržajima koje nudi Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke lani je uživalo 7220 posjetitelja.

Radi se o daleko manjem broju posjeta no 2019. godine, a svemu je kumovala epidemija koronavirusa. Na smanjeni broj posjetitelja najviše je utjecala nemogućnost dolazaka školskih grupa, koje i čine glavninu posjeta u razdoblju od početka travnja do kraja lipnja kada je epidemija bila u punom jeku. O važnosti školskih grupa za broj posjetitelja ove ustanove svjedoči činjenica da je samo u svibnju 2019. godine bilo prodano 9159 ulaznica, što je više nego u cijeloj 2020. godini. Značajan utjecaj na broj posjeta imala su i dva razdoblja kada je Ivanina kuća bajke bila zatvorena za posjete iz epidemioloških razloga.

Unatoč svemu, veseli činjenica da je tijekom lanjske godine, u razdoblju od rujna do prosinca, zabilježen porast broja individualnih posjetitelja, najviše obitelji s djecom. Tome svjedoči i zanimljiv podatak koji govori da je u studenom 2019. godine bilo zabilježeno 860 posjeta, dok ih je u istom mjesecu lani zabilježeno 1041.

Inače, osim razgleda stalnog postava, Ivanina kuća bajke u ponudi ima i 16 kreativnih i edukativnih radionica, a nikako ne smijemo zaboraviti niti Nastavni sat s Ivanom, koji lani nije realiziran uslijed okolnosti vezanih za epidemiju koronavirusa. Iz Ivanine kuće bajke najavljuju obogaćivanje postojećih sadržaja novima.

S obzirom da je na rad ove ustanove lani znatno utjecala epidemija koronavirusa, djelatnici ove ustanove pribjegli su plasiranju njihovih sadržaja na digitalne platforme i društvene mreže. Za provedbu velikog dijela programa tijekom lanjske godine vrlo korisnom platformom pokazao se Youtube kanal Ivanine kuće bajke, kojeg su otvorili 17. travnja 2020.g.. U konačnici su tako lani snimili 19 videozapisa koji su ostvarili oko 1330 pregleda.

Dodajmo ovome, da su zaposlenici Ivanine kuće bajke, između ostalog, tijekom lanjske godine radili i na provedbi 3 značajna projekta: “Bajke za laku noć”, “Baza bajki”, te “Women writers route”. Naravno, ova ustanova dala je svoj obol u obilježavanju svih važnih datuma i manifestacija, i to pripremom i realizacijom prigodnih sadržaja.

Nadamo se da će epidemiološke okolnosti u mjesecima koji su pred nama biti znatno povoljnije, što će se, vjerujemo, pozitivno odraziti i na poslovanje ove gradske ustanove.

Posljednje objavljeno

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal

Berlusconi izašao iz bolnice, ali na sporedni izlaz

OgPortal

Nemeth Blažić: Postoji trend pada novooboljelih, ali još nije vrijeme za popuštanje mjera

OgPortal