Aktualno OG sada Ogulin

Od ukupno 11 građevinskih dozvola ishođeno je 8 pravomoćnih, prije pet mjeseci bilo ih je 7!

OGportal je prije nekoliko dana objavio članak pod naslovom “Vuković županici: Jeste li svjesni da ne možete raditi retenciju bez građevinske dozvole?”.

Danas se tom temom bave i kolege s KAportala, te među ostalim navode:

“Potpisivanje ugovora za početak radova na najvećim nacionalnim infrastrukturnim projektima u Karlovačkoj županiji prošlo je gotovo spektakularno. Okupio se cijeli vrh županijske i gradske vlasti, bili su tu svi direktori javnih poduzeća i njihovih podsustava, došao je premijerno i predsjednik Vlade.

No, čim su se kamere ugasile na površinu je izišlo prvo stanje stvari. Radovi koji su se tada najavljivali i koji su već odavno trebali početi nemaju ni ishođene građevinske dozvole”-piše  Kaportal.

U tekstu podsjećaju na izjave Ivana Vukovića, te napominju kako se sličan cirkus očekuje i na drugom kolosijeku pruge Zagreb – Karlovac jer 50 posto objekata još uvijek nema građevinsku dozvolu.

– Izvođač, Strabag, bi trebao ući u posao, ne pada mu napamet i opet imamo dobra naslikavanja i ništa više, poručio je Vuković.

Iz HŽ Infrastrukture na ponovni upit KAportala kazali su kako su u tijeku pripremni radovi koji se odnose na uređenje gradilišnog kampa te krčenje šiblja i pripremu terena. Tvrde da je izvođač tih radova tvrtka Strabag i svi nominirani podizvođači.

Vezano za građevinske dozvole napominjemo kako je od ukupno 11 dozvola ishođeno 8 pravomoćnih, za jednu je u tijeku izdavanje pravomoćnosti, dok su ostale dvije dozvole u postupku izdavanja, stoji u odgovoru HŽ Infarstrukture.

Usporedbe radi, prije pet mjeseci iz HŽ Infrastrukture komunicirali su kako “od ukupno 11 građevinskih dozvola do sada je ishođeno sedam i u tijeku je javni uvid prije izdavanja za još jednu dozvolu“.

Dalo bi se zaključiti da se nismo baš puno pomaknuli. Ovim tempom teško možemo očekivati da će do kraja ove godine ovaj projekt imati ishođene sve građevinske dozvole, prenosi KAportal.