Aktualno OG sada Ogulin

Puknuo nasip retencije u Hreljinu

Prema informacija koje smo dobili  od lokalnog stanovništva, došlo je do puknuća nasipa retencije u Ogulinskom Hreljinu, uslijed čega se vodostaj u kanjonu Dobre počeo naglo dizati. Iz ovoga je vidljivo da retencija već i sada vrši svoju funkciju, zadržava nagli pritok vode u kanjon, ali do jedne granice. Naime, čim je vodostaj prešao preko nasipa, počeo je odnositi materijal brane, bujica je stvorila otvor u brani i tako je nastalo ovo puknuće. Nakon što retencija bude u potpunosti dovršena, ovo se neće moći dogoditi, zbog toga jer je izgrađena zaštitna građevina preko koje će se prelijevati višak vode.

Uz to je, zbog naglog povišenja vodostaja nakon retencije, došlo do izlijevanja vode na županijsku cestu oznake 34098, na koju su stavljeni znakovi upozorenja. Cesta je prohodna za vozila, ali uz oprez i polaganiju vožnju.

Također, došlo  do izlijevanja vode na cestu u Drežnici prema Tomićima, koja je unatoč tome prohodna, ali se i tu preporuča oprez.
I vodostaj Dobre je visok
Vodostaj rijeke Dobre u Turkovićima je rastao tijekom cijelog prijepodneva, dok je tek u 16 sati zabilježen nešto veći pad. Brojčano, to znači da je od jutrošnjih (8 sati) 134 centimetra vodostaj u 15 sati desegao čak 301 cm, nakon čega je uslijedio pad od 11 cm pa je u 16 sati iznosio, još uvijek visokih, 290 centimetara.
Prema procjeni Stožera civilne zaštite Grada Ogulina, ne bi trebalo doći do izlijevanja vode iz korita rijeke Dobre. Međutim, za svaki slučaj, policija je upozorila vlasnike vozila parkiranih na parkiralištu ispod Frankopanskog kaštela, da ih uklone.