Aktualno Sport

Rukometaši Ogulina u derbiju jesenskog dijela pobijedili momčad Mornara Dramalj-Crikvenice

2.HRL zapad, 5.kolo

OGULIN – MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA 31:30

U odličnoj navijačkoj atmosferi gotovo pune ogulinske sportske dvorane, rukometaši Ogulina pobijedili su u derbiju jesenskog dijela prvenstva momčad Mornara Dramalj-Crikvenice u 5.kolu 2.HRL zapad, sa 31:30. Bio je to susret jedina dva kluba koja su nakon prva četiri kola imala sve četiri pobjede. Gosti su odlično počeli, poveli s 3:0 i držali ta 3 gola razlike sve do 15.minute (7:4), a onda su krenuli i naši dečki. Uportno i borbeno, polako su stizali prednost i dostigli je u 20.minuti (8:8), a onda se do kraja poluvremena igralo gol za gol, na kraju ipad lagana prednost za Ogulin od 14:13 uoči odlaska na odmor.

U nastavku su rukometaši Ogulina igrali još bolje, polako povećavali prednost koja je 13 minuta prije kraja iznosila gotovo nedostižnih 6 golova (27:21). Činilo se da je utakmica odlučena, naši su se lagano opustili što su gosti zamalo iskoristili: iako je minutu i pol prije kraja bilo 31:28 za Ogulin, gosti su uspjeli postići još dva gola, smanjiti na 31:30, ali više nije bilo vremena za preokret.

Golove su postigli su Luka Turković 7, Filip Cipek i Andrija Poljak po 5, Antonio Drašković i Filip Gašparović po 4, Marko Poljak 3, Denis Stipetić i Andrija Gaši 1, igrali su još Kristijan Matijašić, Toni Puškarić, David Poljak, Erik Bertović i Noa Filipović, te vratari Josip Vučić, Miloš Ivošević i Vito Perković.

Nakon 5 kola rukometaši Ogulina vode sa svih pet pobjeda, a u 6.kolu sljedeće subote gostuju u Poreču kod druge momčadi Poreča, koja je trenutno na začelju tablice. (D.P.)