Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U prometnoj nesreći poginula jedna osoba, Banožić teško ozlijeđen

Ministar obrane Mario Banožić jutros u 6.15 sudjelovao je u prometnoj nesreći na državnoj cesti na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje, u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem čiji je vozač poginuo. Banožić je prevezen u bolnicu te je na odjelu za intenzivno liječenje.

U jutarnjim satima na državnoj cesti DC 55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Vozač kombija u prometnoj je nesreći smrtno stradao.

Liječnička pomoć ministru obrane, zbog zadobivenih ozljeda, pružena je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Glasnogovornik Vlade o nesreći

Možemo potvrditi, kako su Ministarstvo obrane i MUP i priopćili, da je ministar obrane Mario Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Obitelji smrtno stradale osobe izražavamo sućut, napisao je na patformi X glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ministar Banožić ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti prebačen u KBC Osijek. U tijeku je očevid, dodao je.

Dr. sc. Krunoslav Špočić, ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, dao je izjavu za HRT o zdravstvenom stanju ministra obrane Maria Banožića.

– Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja. Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije. Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda, rekao je Špočić. (Vijesti/P.F./I.Z./HRT)