Aktualno OG sada Ogulin

Čitateljski klub “Knjiški moljac” proslavio 10. rođendan

Posjetom Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu i Gradskom kazalištu Zorin dom članovi Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” proslavili su 10. godišnjicu aktivnog djelovanja.
Posjet su iskoristili i za zajednički susret s članicama ČK Cheetaj za razmjenu čitateljskih iskustva u atraktivnom kafiću “Kava i knjiga”, a slavlje su priveli kraju u Gradskom kazalištu Zorin dom pogledavši humorističnu hit predstavu “Pračovjek”.

ČK “Knjiški moljac” u studenom 2013. pokrenula je današnja ravnateljica Knjižnice Anita Brozović Šolaić, a kojeg i danas vodi, s ciljem poticanja čitanja i rasprave o pročitanim knjigama u okviru kulturnih čitateljskih programa za odrasle korisnike Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

Klub danas broji 10 aktivnih članova koji s radošću dolaze na dogovorene čitateljske sastanke, a to su: Mihaela Vratarić, Kruno Badanjak, Andrea Borić, Ruža Stipetić, Ivica Lipošćak, Ljubica Gašparović, Kristina Božičević, Anita Skelin Horvat, Ljiljana Sladoljev-Tumpor i Jadranka Stošić.

ČK “Knjiški moljac” prvotno je nosio naslov Čitateljski klub za odrasle, a prijedlog za promjenu naziva dala je članica Dajana Grgurić.
Sastanci se odvijaju jednog utorka u mjesecu s početkom u 18 sati, a za vrijeme trajanja Korona virusa većina sastanaka održana je u Đulin vrtu.  “Radujemo se novim čitateljskim avanturama, zajedničkim sastancima, druženju i putovanjima!” – na kraju poručuju iz ČK “Knjiški moljac”. (foto: GKiČ Ogulin)