Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Naša poznata meteorologinja više nije glavna ravnateljica DHMZ-a, Vlada imenovala novog šefa

Na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2023. razriješena je glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda dr.sc. Branka Ivančan-Picek

Na zatvorenome dijelu 273. sjednice, Vlada je u četvrtak imenovala Damira Habijana na nove dužnosti, a na osobni zahtjev razriješila je glavnu ravnateljicu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Branku Ivančan-Picek čiju će dužnost s 1. siječnjem preuzeti Ivan Güttler.

Damir Habijan imenovan je članom stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske – Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku te Koordinacije za gospodarstvo. Također, Damir Habijan imenovan je novim predsjednikom Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te članom Upravnog vijeća Hrvatskih voda, izvijestili su iz Vlade RH.
“Na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2023. razriješena je glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda dr.sc. Branka Ivančan-Picek. Novim glavnim ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda imenovan je, s danom 1. siječnja 2024., dr.sc. Ivan Güttler, te je istovremeno zbog odlaska na tu dužnost razriješen dužnosti zamjenika glavne ravnateljice”, stoji u priopćenju. (Hina, jutarnji.hr)