Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Drnju evakuirani učenici

Učenici osnovne škole “Fran Koncelak” u Drnju, mjestu u blizini Koprivnice, jutros su evakuirani zbog sumnje da je došlo do istjecanja plina iz instalacija, no pokazalo se da je jedan od učenika aktivirao napravu sličnu suzavcu.

  • Učenici su se žalili na neugodan miris, zbog čega su u školu dojurili lokalni vatrogasci i policija, rekao je načelnik općine Drnje Petar Dombaj.

Na kraju se pokazalo da nije bilo isticanja plina, nego je jedan od učenika aktivirao napravu sličnu suzavcu. Drugim riječima, dječja nestašnost bila je razlog brze evakuacije.

  • Posljedica toga jest da su praznici učenicima počeli nekoliko sati ranije od predviđenog, a ravnateljica škole imala je nešto više posla, kaže Dombaj.

Ravnateljica OŠ “Fran Koncelak”: Posumnjali smo da u školi curi neki plin

HRT-ova reporterka Sanja Kos Bojanić kazala je u podnevnom Dnevniku HTV-a kako su učenici osnovne škole u Drnju posljednji dan nastave uoči blagdana evakuirani.

Ravnateljica OŠ “Fran Koncelak” u Drnju Dunja Valenčak naglasila je da su učenici evakuirani nakon što se pojavila sumnja da je u školi prisutan neki plin.

  • Koji je izvor tog plina i zašto se on uopće pojavio u ovom trenutku, ja sa sigurnošću ne mogu reći, jer su izvidi još u tijeku, dodala je.

Dvjestotinjak učenika od petog do osmog razreda bilo je prisutno u školi. Bio je odmor u trenutku kad se to dogodilo. Učenici su evakuirani iz učionica. Nitko se nije žalio ni na kakve respiratorne probleme, međutim Hitna je pozvana za svaki slučaj. Sve je prošlo mirno i bez panike.

  • Vjerujem da su evakuacijske vježbe urodile plodom, poručila je ravnateljica škole.

Istaknula je da se ništa nije osjećalo.

  • Ništa u smislu pečenja očiju ili bilo kakvog mirisa. Jednostavno smo svi imali nagon za kašljanjem, stiskanjem dušnika bez ikakvih drugih popratnih pojava, rekla je.

Valenčak je kazala da za sada nema informacija da se netko od učenika žalio ili zatražio pomoć. Što se zapravo dogodilo u osnovnoj školi u Drnju, znat će se više nakon što se završi očevid. (S.M./HRT/Hina)