Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

SDP traži hitnu ispriku Radovana Fuchsa: Nanio je štetu ugledu nastavnika

Iz SDP-a su izrazili “duboku zabrinutost” zbog nedavne javne optužbe ministra obrazovanja Radovana Fuchsa prema jednom od nastavnika, za kojeg je, bez konkretnih dokaza, javno sugerirao da je bio pijan na radnom mjestu te zahtijevaju ministrovu javnu ispriku.
Takva optužba ne samo da nanosi štetu ugledu nastavnika, već potkopava i povjerenje u sustav obrazovanja, istaknuli su u priopćenju iz SDP-ova Savjeta za obrazovanje. SDP, kažu, inzistira na poštivanju temeljnih prava svakog pojedinca, uključujući i pravo na integritet i pravično suđenje.

“Tražimo hitnu javnu ispriku od ministra Radovana Fuchsa, koja bi trebala biti jednako javno istaknuta kao i njegova prvotna optužba. Očekujemo odgovornost i transparentnost u postupanju s takvim ozbiljnim tvrdnjama kako bi se očuvala profesionalna reputacija nastavnika i povjerenje javnosti u obrazovni sustav”, naglasili su.

SDP je pozvao nadležne institucije da provedu istragu kako bi se utvrdila istina, a ministra Fuchsa podsjetili su na važnost odgovornoga izražavanja u javnom prostoru.

“Tražimo i odgovornost svih uključenih u nasilje koje se dogodilo u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića i svih odgovornih za brigu o kvaliteti odgojno-obrazovnog rada u toj školi, ali i u cijeloj državi”, poručili su iz SDP-a. (N1)