Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

RTL doznaje! Lovrinčević ispitan u USKOK-u, on tvrdi: ‘Ništa nisam uzeo, pomagao sam novinaru’

Dva tjedna nakon afere u kojoj je smijenjen ministar gospodarstva Damir Filipović, USKOK-ovi izvidi još traju. Novinar Vlahović koji je Lovrinčevića snimio poručuje: ‘Afera je definitivno puno šira, jer ukazuje na korupciju odnosno potkupljivanje medija, specifične odnose s medijima, ali i na još neke druge stvari. Ako se tako dijelio novac za oglašavanje, kako se dijeli drugi novac, kako se dogovaraju drugi poslovi’
Jurica Lovrinčević ispitan je u USKOK-u. Ali ne kao osumnjičenik, već obični građanin. I to prošlog tjedna. Iz izvora bliskih bivšem savjetniku ministra, doznajemo kako o aferi “Savjetnik” nije puno otkrio. Osim da ništa nije niti namjeravao niti uzeo za sebe. Tvrdi, samo je htio pomoći novinaru Marinu Vlahoviću zbog njegove situacije.

Za slučaj “Mreža” angažirao je i poznatu zagrebačku odvjetnicu.

Davanjem iskaza Jurice Lovrinčevića, USKOK je ispitao gotovo sve aktere iz afere Mreža. Ostao je još jedino bivši ministar Davor Filipović koji je do sad uvijek tvrdio kako sa tom aferom nema nikakve veze.

Cijela afera krenula je kad je Marin Vlahović preko tjednika Nacional otkrio kako je Jurica Lovrinčević lokalnoj televiziji Mreža TV nudio zakup oglasnog prostora preko državnih institucija, a zauzvrat tražio da mu se isplati polovina iznosa. Više donosi rtl.